Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Καλλιμάρμαρο: Συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα η συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη



Δεν ήταν μόνο μια μεγάλη και συγκλονιστική συναυλία. Ήταν ένα σπουδαίο γεγονός, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό, που το μήνυμα του πέρασε τα σύνορα της χώρας. «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», είπαν χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι που παρακολούθησαν τη συναυλία από το Καλλιμάρμαρο αλλά και μέσω της ζωντανής μετάδοσης που έγινε. «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί» ακούστηκε με χιλιάδες και χιλιάδες τρόπους.

«Μακάρι να μη χρειαζόταν να είμαστε εδώ απόψε, μακάρι να ήμασταν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μαζί στη ζωή». Με αυτά τα λόγια οι διοργανωτές ξεκίνησαν τη συναυλία.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων
άνοιξε τη συναυλία με ένα μοιρολόι που έγραψε για τις ζωές που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών: «Όρκο βαρύ σου δίνουμε, ν’ ακούσουν οι ουρανοί, πως θα δικαιωθούμε ο,τι κ να γενεί». Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Κοινοί Θνητοί. Ο Αντ. Μειμάρης εκ μέρους του συγκροτήματος είπε: «Για εμάς το έγκλημα στα Τέμπη ήταν κρατική δολοφονία (…) Μας εξοργίζει η προσπάθεια συγκάλυψης».
«Είμαστε όλοι εδώ γιατί από το Φλεβάρη του 2023 η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλάει από τα μάτια μας», είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος παρουσίασε ένα τραγούδι για τα Τέμπη, που εγραψε μόλις το προηγούμενο βράδυ. 
«…Δεν θα κάνω πίσω /Και δεν θα ξεχάσω / Θα σε πάρω εγώ / Παιδάκι μου όταν φτάσω…».



«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό στους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη και στον αγώνα των οικογενειών τους, είμαι εδώ για να φωνάξουμε ότι δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε μέχρι οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν», είπε η Τάνια Τσανακλίδου.

Ο Σωκράτης Μάλαμας κάλεσε τη Μαρία Καρυστιανού στη σκηνή. Το μήνυμα της έφτασε παντού. Ο Σωκράτης Μάλαμας, έχοντας στο πλευρό του σε μεγάλο μέρος της συναυλίας την Ιουλία Καραπατάκη, ταρακούνησε ο στάδιο και αφιέρωσε στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη το τραγούδι Κήπος. Το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο έστειλε τα τελευταία δυνατά μηνύματα του, μέσω των τραγουδιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου και της φωνής της Μάρθας Φριντζήλα.
Το μεγαλείο της συναυλίας, από τον κόσμο και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν απεικονίζεται, σε συγκλονιστικά βίντεο:

 



 





Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου