Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Κάτσε φρόνιμα




Σκούζουν εδώ και μέρες σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, τόσο οι «συνήθεις ύποπτοι» του αντικομμουνισμού, όσο και νέοι «λαγοί», ότι το ΚΚΕ «είναι στο απυρόβλητο» με αφορμή την υπόθεση των στρατευμένων που δηλώνουν αντίθετοι στην πολεμική εμπλοκή της χώρας. 

Τη σκυτάλη πήραν δημοσιογραφίσκοι και σε τοπικά Μέσα, που έτρεξαν να δείξουν με το δάχτυλο στρατευμένους της περιοχής τους, οι οποίοι συμμετείχαν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ΚΚΕ. Ενας από αυτούς, στην «Καθημερινή», συμπυκνώνει σε μια γραμμή τα πραγματικά όρια της «δημοκρατίας» τους: «Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις πράξεις»! 

Μπορείς δηλαδή να έχεις ό,τι απόψεις θέλεις. Μπορείς να είσαι αντίθετος με την πολιτική που για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ευρωατλαντικών συμμάχων της σέρνει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια πολέμου. Μέχρι εκεί όλα καλά, αν κάθεσαι φρόνιμα στη γωνία σου και δεν μιλάς. Αν όμως αγωνίζεσαι και διεκδικείς μαζί με το λαό και τη νεολαία, τότε χτυπάει συναγερμός καταστολής και τρομοκρατίας. Δεν θα τους περάσει και το ξέρουν...


Πηγή: rizospastis


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου