Ξένια ΠολίτηΓεννήθηκα, σπούδασα, εργάζομαι στην Αθήνα. Mεταξύ άλλων, αποφοίτησα από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης «Άροδο» του Άκη Δαβή και παρακολούθησα σεμινάρια υποκριτικής με τη Ρούλα Πατεράκη, την Άντζελα Μπρούσκου, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Νίκο Κορνήλιο και αρκετούς άλλους.

Ξεκίνησα με τη θεατρική ερμηνεία τεσσάρων ρόλων στο «Αχ Μωρό Μου Αγαπημένο» σε κείμενο - σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσίπη, καθώς και ερμηνεία - σκηνοθεσία σε θεατρικούς του μονολόγους το 2005 στη «Θύρα Τέχνης». Το 2005 και το 2006, συμμετείχα στο έργο «Λεόντιος και Λένα» του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κουνενιδάκη στα θέατρα «Μύλοι Σαραντόπουλος» και «Σημείο». Το 2008 πήρα μέρος στην ταινία «Η μουσική των προσώπων» του Ν. Κορνήλιου.

Παρακολούθησα μαθήματα θεατρικής γραφής με τη Χρύσα Σπηλιώτη στο «Θέατρο των Αλλαγών» καθώς και στο εργαστήριο θεατρικής γραφής στο θέατρο «Επί Κολωνώ» με τον Ανδρέα Φλουράκη.

Το 2010 με το “CLOTHING PROJECT’’ στο θέατρο «επί Κολωνώ», παρουσίασα ως συγγραφέας, τη σκηνή «Στενός κορσές» από το πρώτο μου θεατρικό έργο «ΤΕΡΜΑ», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Πέπης Μοσχοβάκου ενώ, το 2014 στο «Επί Κολωνώ» ξανά, επιλέγεται και παρουσίαζεται η σκηνή «Μπαλαρίνα στο ταψί» από το δεύτερο έργο μου, «ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ», (το οποίο και ολοκλήρωσα το 2016), σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Ενδιαφέρομαι για τις Τέχνες και τα Γράμματα. Εκτιμώ τους δίκαιους προσωπικούς, τους κοινωνικούς αγώνες· τον ανθρωποκεντρισμό των προγόνων μας πριν παραδοθεί στη Δύση αμαχητί.

Τέλος, έλκομαι από τη γραφή και τον λόγο σε όλες τους τις εκφάνσεις. Συγγράφω κυρίως θεατρικά έργα, γιατί η Δραματουργία (δρᾶμα + ουργία) είναι ένας λόγος όπου με λίγη Ποίηση γίνεται Λόγος Πανουργικός.

Ξένια Πολίτη: Αναρτήσεις στην Σφήκα

Ξένια Πολίτη: Βιβλία

Πολίτη, Ξένια. Εφιάλτης η ελπίδα. Τέρμα / Ξένια Πολίτη. - 1η έκδ. - Αθήνα : Εκδόσεις Βακχικόν, 2018. - 122σ. · 21x14εκ. - (Ελληνικό Θέατρο)

ISBN 978-618-5286-48-4 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
€ 10,60 (Τελ. ενημ: 15/2/2018) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6%.

Νεοελληνικά θεατρικά έργα [DDC: 889.2]ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΔΩ!