Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δείτε ποιους πάει να συναντήσει ο Αντώνης Σαμαράς!

e-dromos


Το ηχηρό «Όχι» του ελληνικού λαού δεν απευθύνεται μόνο στη συγκεκριμένη πρόταση των «θεσμών». Είναι «Όχι» στην υποτέλεια, αλλά και στο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε τα μνημόνια. Η παραίτηση του Αντ.Σαμαρά είναι κι αυτή μια παράπλευρη απώλεια του «Όχι». Ας θυμηθούμε, όμως, ποιοι ήταν οι αρχηγοί κομμάτων που συμμετείχαν σε μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010:

Γιώργος Παπανδρέου: Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που πήρε 44% στις εκλογές του 2009 και σχημάτισε ισχυρή κυβέρνηση. Έβαλε τη χώρα στα μνημόνια λίγους μήνες μετά. Απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία, παραιτήθηκε αργότερα και από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε τελικά και ίδρυσε δικό του κόμμα που δεν μπήκε καν στη Βουλή.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρόεδρος στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και εταίρος στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έφτασε τελικά το ΠΑΣΟΚ στο 4% στις τελευταίες εκλογές και τελικά παραιτήθηκε, παραμένει βουλευτής.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Αρχηγός του ΛΑΟΣ που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Βρέθηκε εκτός Βουλής το 2012 και εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη. Διατηρεί κανάλι.

Φώτης Κουβέλης: Ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά από το 2012. Απέσυρε τη στήριξή του το 2013 αλλά στις πρόσφατες εκλογές έφτασε τη ΔΗΜΑΡ στο 0,5%. Παραιτήθηκε τελικά από πρόεδρος του κόμματος.

Αυτούς πάει να συναντήσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή είναι η μοίρα όποιων κυβέρνησαν εφαρμόζοντας μνημόνια.

συγκ1

συγκ2

  Από τον Δρόμο της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου