Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η ιδιωτικοποίηση των ενόπλων δυνάμεων

ΕΦ.ΣΥΝ.


Η εμμονή της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη να στηρίζεται στην ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων της δημόσιας σφαίρας είναι γνωστή. Ομως αυτή τη φορά ο ιδιωτικός τομέας διεκδικεί να εισχωρήσει στον σκληρό πυρήνα κάθε σύγχρονου κράτους, δηλαδή στον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει ιδρύσει εδώ και λίγους μήνες ένα σωματείο με τη βαρύγδουπη ονομασία «Ταμείον Ελληνικού Στόλου - Αβέρωφ ΙΙ», με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά μιας φρεγάτας, αλλά βασίζει τη λειτουργία του στην κριτική που ασκεί σε όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι με το ίδιο όνομα και τους ίδιους στόχους λειτουργεί επί 120 χρόνια, δηλαδή από το 1900, μια δημόσια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υπό την εποπτεία, μάλιστα, του εκάστοτε αρχηγού ΓΕΝ.

Ο Πρ. Εμφιετζόγλου και οι συνεργάτες του επιχειρούν να εμφανιστούν ως μιμητές των εθνικών ευεργετών του 19ου αιώνα, όπως δηλώνει και το αμετροεπές «Αβέρωφ ΙΙ» που προσθέτουν στην επωνυμία του σωματείου τους. Ομως ο «Αβέρωφ Ι» δεν συγκέντρωνε από άλλους χρήματα για να τα προσφέρει στην πατρίδα, και κυρίως δεν είχε διεκδικήσει μερίδιο στην πολιτική διακυβέρνηση μέσω των δωρεών του.

Αντίθετα, ο κ. Εμφιετζόγλου έχει γίνει γνωστός για τις πολιτικές βλέψεις του και τις παρεμβάσεις του σε κρίσιμους τομείς της πολιτικής ζωής. Εχει κατά καιρούς εμφανιστεί ως φανατικός υποστηρικτής της Ν.Δ. αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αμφισβητεί δημόσια τον πατριωτισμό του Κώστα Καραμανλή, την ικανότητα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Παπανδρέου και την εθνική ακεραιότητα της Αριστεράς.

Το 2007, δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ο κ. Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε ότι «μαζί με τους συνεργάτες» του θα στηρίξει τον ΛΑΟΣ. Βέβαια μόλις άρχισαν όλοι να εγκαταλείπουν τον Καρατζαφέρη, απέσυρε και ο επιχειρηματίας τη στήριξή του. Αλλά όσα δηλώνει σε συνεντεύξεις του, καθώς και τα στελέχη που συγκεντρώνει δίπλα του, μαρτυρούν ότι πολιτεύεται και σήμερα με τις ίδιες απόψεις.

Κανείς δεν παραξενεύεται που η διάδοση του «Ταμείου» στη Μακεδονία και στην Ομογένεια έχει ανατεθεί στον διαβόητο αρχι-ΕΚΟΦίτη Λάκη Ιωαννίδη, τον υμνητή της χούντας που δεν χάνει ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Πηγή:www.efsyn.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου