Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ούπω καιρός… Ουκέτι καιρός (μετάφραση,Ακόμα δεν είναι καιρός… δεν είναι πια καιρός, Θαλής ο Μιλήσιος)



Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «επιτέλους» έγινε ένα επαλαμβανόμενο «εισαγόμενο αγαθό». Σήμερα μόλις εισήχθη δεύτερη εκδοχή του. Η πρώτη «εισαγωγή» από την «δημοκρατική» Ευρώπη ήταν με τους υγειονομικούς.

Σήμερα πάλι για λόγους «εθνικού συμφέροντος» και για το «καλό μας» καθίσταται υποχρεωτικός για άνω των 60 ετών. Αύριο που θα εισαχθεί η «fullversion» θα γίνει υποχρεωτικός για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Εμείς βέβαια απέναντι σε όλα αυτά. απλοί παρατηρητές και φωνασκούντες...έτσι για το άλλοθι!

Μήπως θα ήταν «φρόνιμο» ένα από τα τρία (Κ.Κ.Ε, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ) ή και τα τρία μαζί να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες για τα αυτονόητα:

· Υπεράσπιση και αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας.
Η χώρα κυβερνάται από το 23% που αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο νέκρωσης της δημοκρατίας.

· Απόκρουση της ευρωπαικής λαίλαιπας, της κατάργησης της δημοκρατίας στις ευρωπαικές χώρες. Ηδη:

1) Η Ιταλία,υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έκανε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ήδη από το Μάιο του 2021.

2) H Γαλλία,ύστερα από διάγγελμα του προέδρου, Εμ. Μακρόν, αποφασίστηκε η επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμών, με τρίτη δόση, για τους άνω των 65, από τις αρχές Δεκεμβρίου.

3) Η Ουγγαρία, αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

4) Το Ηνωμένο Βασίλειο, εισήγαγε νέα νομοθεσία, η οποία απαιτεί τον εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας. Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Νοεμβρίου και, θα εφαρμοστεί σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας και προσωπικής φροντίδας σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία. Η υποχρέωση δε θα ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά θα επεκταθεί και σε όλους τους εργαζόμενους σε πρακτορεία, εθελοντές, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και εμπόρους που ενδέχεται να απασχολούνται από το σπίτι.

5) Η Αυστρία,
καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Μην ξανακούσω καμμιά παπαριά (να με συγχωρείται για την έκφραση), περί Ευρώπης των λαών και άλλες τινές θεολογικές δοξασίες!

Τι απομένει;;;;

Τα εμβόλια να καταστούν δημόσια αγαθά.
Αρκετά με την αισχροκέρδεια των φαρμακευτικών εταιρειών. Στην ευρωβουλή όλη η ευρωομάδα της ΝΔ καταψήφισε την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με την πολιτική κάλυψη ενός ή και τα τρία κόμματα μαζί της αντιπολίτευησς.

Είναι η ελπίδα μας.Ούπω καιρός… Ουκέτι καιρός....




Γιάννης Περάκης- Οικονομολόγος

Φοιτητής του μεταπτυχιακού του ΕΚΠΑ, «Φιλοσοφία και Διοίκηση»

(PhilosophyandManagement)




Γιάννης Περάκης: Σχετικά με το Συντάκτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου