Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Συγχωνεύσεις τμημάτων: Παραιτήθηκε διευθυντής Γυμνασίου


ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS


Οι συγχωνεύσεις έξι τμημάτων σε Γυμνάσιο οδήγησαν τον διευθυντή σε παραίτηση - 28 μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις - Προβλήματα και για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Την παραίτησή του υπέβαλε διευθυντής Γυμνασίου, έπειτα από άτυπη εντολή για συγχωνεύσεις τμημάτων στο σχολείο του.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων, του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης σημειώνεται ότι συγχωνεύονται έξι τμήματα, καθώς καθηγητές μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία, ενώ στις τάξεις συνωστίζονται ακόμα και 28 μαθητές.

Την ίδια ώρα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (βαρηκοΐας, όρασης υπερκινητικότητας).

Σύμφωνα με το ertnews.gr, μετά την σύμπτυξη τμημάτων στο ΓΕΛ Σουφλίου που αποσοβήθηκε λόγω κινητοποιήσεων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του δήμαρχου της πόλης, ήρθε η σειρά της Αλεξανδρούπολης με το 3ο Γυμνάσιο, το πολυπληθέστερο της πόλης.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον διευθυντή του σχολείου στο να υποβάλλει την παραίτησή του.

Τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και οι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας έχουν επιφέρει πλήθος προβλημάτων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε πανελλαδικό επίπεδο. Δάσκαλοι και καθηγητές τονίζουν ότι οι συμπτύξεις αποτελούν τακτική του υπουργείου Παιδείας για να κρύψει τις ελλείψεις «κάτω από το χαλί».

Πλέον, μετά τις παραιτήσεις διευθυντών για την αξιολόγηση, καταγράφονται και παραιτήσεις διευθυντών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής: 

Πηγή:alfavita.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου