Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΤ να φυλάνε χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεις, ΜΕΘ δεν βρίσκεις

Γεράσιμος Χολέβας


Υπάρχει μια χώρα που, σε περίοδο πανδημίας, είναι πιθανότερο να βρεις τα ΜΑΤ κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρά να βρεις ΜΕΘ: Η Ελλάδα της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Γιατί άραγε;

Για τους «αρίστους» της κυβερνήσεως η ενίσχυση της αστυνομίας και προσλήψεις αστυνομικών είναι απαραίτητες. Συνεπώς, υπάρχει η «πολυτέλεια» να χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη μέχρι και χριστουγεννιάτικων δέντρων (το γεγονός πως η μια μαφιόζικη εκτέλεση διαδέχεται την άλλη είναι κάτι που μάλλον δεν απασχολεί ιδιαιτέρως). Ήταν εκεί, άγρυπνοι φρουροί, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι ΜΑΤατζήδες, προχθές, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για μια άλλη «πολυτέλεια» δεν δείχνουν την ανάλογη διάθεση οι κυβερνώντες. Το έχει πει, άλλωστε, και ο ΣΕΒαστός κ. Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας: «Δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Και μην ξεχνάμε ότι «η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά σε ομάδες που αφορούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, αν ένα ποσοστό τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνονται εύκολα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κενά που θα γίνουν σε κρίσιμα σημεία του κράτους». Ποιος το έχει πει αυτό; Μα, ο κ. Σκέρτσος πάλι, η «φωνή» του Μητσοτάκη. Στον «σκληρό πυρήνα του κράτους» τους, προφανώς, δεν είναι υγειονομικοί, για τους οποίους δεν υπάρχει θέμα αναπλήρωσης. Απλά, αφήνουν τα νοσοκομεία στη μοίρα τους, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέσα στην πανδημία. «Άριστα»!

Πόση «αριστεία» πια; Είναι οι ίδιου τύποι – για να μην ξεχνιόμασταν – είχαν ανακοινώσει μέχρι και προσλήψεις αστυνομικών για τα πανεπιστήμια όταν ήταν κλειστά! Για την καταστολή πρόληψη υπάρχει. Ξανά «άριστα»!

Oι άνθρωποι, βέβαια, ό,τι κάνουν το υλοποιούν μετά από μεγάλη έρευνα. Όπου δεν υπάρχει μελέτη δεν προχωρούν: «Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό»! Γιατί γελάτε, κύριοι; Κι αυτό ο «άριστος» κ. Σκέρτσος το έχει πει.

Το άλλο; Πού το πάτε το άλλο; «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη». Ολόκληρος πρωθυπουργός το δήλωσε και όχι κανένα ημί-τσαρλατάνος που δεν σέβεται ούτε την επιστήμη, ούτε τους γιατρούς.

Τι είπατε; Συντελείται έγκλημα; Το ζήτημα είναι πως «θα έχουμε καταπληκτικές ωραίες εορτές των Χριστουγέννων με γεμάτα καταστήματα και κόσμο χαρούμενο στους δρόμους (…) Ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του και θα κλείσει η χρονιά μας πάρα πολύ καλά(..) Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. H Ελλάδα έχει πάει καταπληκτικά», όπως λέει και ο υπουργός Γεωργιάδης. Έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα; «Προφανώς και υπάρχει (σ.σ πανδημία) άρα θα υπάρχουν και νεκροί, αφού υπάρχει πανδημία. Τι να κάνουμε. Θα χτίσουμε τείχος ανοσίας και θα πάμε ακόμα καλύτερα» δηλώνει επίσης ο υπουργός Γεωργιάδης (το βίντεο εδώ).

Πάντως, μην ανησυχείτε, τις καταγγελίες για επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ τις διέψευσε ο κ. Θάνος Πλεύρης, ένας υπουργός Υγείας με απαράμιλλο… ανθρωπισμό… 

Πηγή:imerodromos.gr


Γεράσιμος Χολέβας: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου