Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Καλός και κακός «αναθεωρητισμός», καλός και κακός εξοπλισμός;

ΕλλάδαΤην απαράδεκτη ρώσικη εισβολή έχει ακολουθήσει ένα πογκρόμ προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές. Μία από τις λέξεις που ακούμε όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες είναι η λέξη «αναθεωρητισμός», ο οποίος χρεώνεται μονομερώς στην καπιταλιστική Ρωσία για την απόφασή της να αλλάξει με πόλεμο τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκριτικού ενδιαφέροντος σε σχέση με τον αναθεωρητισμό αποτελεί η δήλωση του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες ότι «ο αναθεωρητισμός είναι η βασική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Το «απ’ όπου κι αν προέρχεται» έχει μία σημασία.

- Γιατί, αν σωστά καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν καταδικάστηκαν το ίδιο εισβολές άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ίδιων των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν;

- Η Ελλάδα, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, συνορεύει με την Τουρκία, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία πέρα από τη φραστική -προς το παρόν- προσήλωσή της στην αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα (που καθορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης) έχει στην πράξη ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάννης στα ανατολικά της σύνορα, με τη Συρία, αφού έχει εισβάλει στη Συρία από το 2019, με τις πλάτες όλων: Των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, αλλά και της Ρωσίας! Σε αυτήν την περίπτωση, που η Συρία δέχτηκε εισβολή από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, έστειλε μήπως η Ελλάδα οπλισμό στη Συρία για να αντισταθεί στον εισβολέα;

- Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί αναβαθμισμένες στρατιωτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, η οποία από το 2015 σφυροκοπά την Υεμένη, που βιώνει μία ανυπολόγιστη καταστροφή. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει ψελλίσει μία κουβέντα στήριξης στον λαό της Υεμένης, αλλά έχει στείλει ολόκληρη συστοιχία «Patriot» στο κράτος που βομβαρδίζει, τη Σαουδική Αραβία. Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ορισμένοι «πονηροί» εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναρωτιούνται αθώα: «Αν η Τουρκία κηρύξει πόλεμο στην Κύπρο και εμείς στείλουμε όπλα στην Κύπρο για να αμυνθεί, θα είναι λάθος;». Η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, είναι κατεχόμενη στο 40% των εδαφών της από το 1974 από την τούρκικη εισβολή. Η χούντα των συνταγματαρχών της Ελλάδας, η οποία ήταν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο στην εισβολή, ενώ για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ θα προτρέπαμε τους ειδικούς να διαβάσουν έστω το τελευταίο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά... Ο νοών νοείτω.

Αν κάτι πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, η κυπριακή κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ είναι τι διευθετήσεις παίζονται στα παρασκήνια για το Κυπριακό και ας αφήσουν τις κουτοπονηριές.

Το προπαγανδιστικό πογκρόμ με στόχο την αποδοχή της όλο και πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να πάρει απάντηση. Όχι στον πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!


Πηγή:902.gr


Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου