Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Reuters: Το Facebook θα επιτρέπει αναρτήσεις για βία κατά των Ρώσων




Παράλληλα, θα επιτρέπονται οι έπαινοι προς το ακροδεξιό τάγμα «Αζόφ», κάτι που συνήθως απαγορεύεται στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters –επικαλούμενο εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία είχε πρόσβαση– δημοσίευσε ότι διαφοροποιούνται οι πολιτικές των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram όσον αφορά τη ρητορική μίσους.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποκλειστικό δημοσίευμα, οι δύο πλατφόρμες θα επιτρέπουν στους χρήστες τους σε ορισμένες χώρες να προτρέπουν για βία κατά της Μόσχας και των Ρώσων στρατιωτών, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

Θα επιτρέπονται επίσης –προσωρινά, όπως λέει το Reuters– ορισμένες αναρτήσεις που θα ζητούν τον θάνατο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ή του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Όπως αναφέρεται, οι παραπάνω αναρτήσεις για τον θάνατο των ηγετών θα επιτρέπονται εκτός εάν εμπεριέχουν «άλλους στόχους».

Σύμφωνα με τα εσωτερικά e-mails, οι προτροπές για βία κατά των Ρώσων θα επιτρέπονται όταν οι αναρτήσεις μιλούν ξεκάθαρα για εισβολή στην Ουκρανία. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύουν σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία και Ουκρανία.

Παράλληλα, θα επιτρέπονται οι έπαινοι προς το ακροδεξιό τάγμα «Αζόφ», κάτι που συνήθως απαγορεύεται στις πλατφόρμες αυτές.   

Πηγή:efsyn.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου