Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Εφαρμογή συνομιλιών της Amazon απαγορεύει τις λέξεις: «Συνδικάτο, αύξηση μισθού, αδικία»




Ενώ ανάμεσα στις απαγορευμένες λέξεις βρίσκονται και οι: «Παράπονα», «δουλεία», «μισθός διαβίωσης», «διαφορετικότητα» «παρενόχληση» , και άλλες.
 
Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, αυτονόητων δικαιωμάτων, όπως η αύξηση μισθού, η πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και η οργάνωση των εργαζομένων σε εργατικά συνδικάτα, με την πρόσφατη ιστορική νίκη των εργαζομένων της Amazon, φαίνεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την εταιρεία-κολοσσό. Προβαίνει τώρα ακόμη και σε λογοκρισία της ενδοεταιρικής έκφρασης των εργαζομένων, με νέα εφαρμογή που πρόκειται να βγει σύντομα στον αέρα.

Η Amazon θα αποκλείσει και θα επισημαίνει τις αναρτήσεις εργαζομένων σε μια προγραμματισμένη εφαρμογή εσωτερικής ανταλλαγής μηνυμάτων που περιέχουν λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με συνδικάτα, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που εξετάστηκαν από το The Intercept.

Μια αυτόματη οθόνη λέξεων θα μπλοκάρει επίσης μια ποικιλία όρων που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν πιθανές κριτικές για τις συνθήκες εργασίας στην Amazon, όπως «δουλειά», «φυλακή» και «φυτεία», καθώς και «τουαλέτες» — που πιθανότατα σχετίζονται με αναφορές εργαζομένων της Amazon ότι αναγκάζονται να ανακουφίζονται σε μπουκάλια για να ανταποκριθούν στις τιμωρητικές ποσοστώσεις.


Πηγή: www.rosa.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου