Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

«Στης Ουκρανίας την ολόμαυρη ράχη!»




Ε, δεν μπορεί, μία διευκρίνιση, μία εξήγηση απαιτείται να δοθεί μέσα στον πολεμικό ειδησεογραφικό καταιγισμό. Όλοι μας σήμερα, βλέπουμε εικόνες ολικής καταστροφής οικοδομικών τετραγώνων, δρόμους σκαμμένους από οβίδες, σκεπασμένους με ερείπια, σπίτια γκρεμισμένα και δίπλα σε όλα αυτά, αμέτρητα κατεστραμμένα ρωσικά οπλικά συστήματα, άρματα μάχης, τανκς, μηχανοκίνητα κ.α. Όλα δείχνουν πως οι Ρώσοι έπαθαν πανωλεθρία. Από τι όμως; Ανατινάχτηκαν μόνοι τους ή πατώντας σε νάρκες; 

Είναι φανερό πως δέχτηκαν έναν σφοδρό βομβαρδισμό που κυριολεκτικά τους διέλυσε. Όλα όμως αυτά τα πυρά κατά των Ρώσων, οι ρουκέτες, τα βλήματα, οι πύραυλοι, είτε εκτοξεύτηκαν από ντρόουνς είτε από όλμους και πυροβολικό, βρήκαν με ακρίβεια χιλιοστού τον στόχο τους ή ισοπέδωσαν κυριολεκτικά όλη την περιοχή στάθμευσης των ρωσικών δυνάμεων; 

Οι ανατριχιαστικές εικόνες δείχνουν καμένα ποδήλατα ακριβώς δίπλα από διαλυμένα τανκς. Φλεγόμενα ρωσικά άρματα μάχης δίπλα από γκρεμισμένα σπίτια. Νεκρούς άμαχους πολίτες στις αυλές των σπιτιών αλλά και νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στο δρόμο δίπλα στα μαυρισμένα οχήματά τους. Θύτες και θύματα μαζί; Πως εξηγείται αυτό; Μέχρι στιγμής ό,τι κατεστραμμένο και γκρεμισμένο αποδίδεται στο ρωσικό πυροβολικό, ενώ το ουκρανικό εκτοξεύει ροδοπέταλα, στοχεύοντας ρωσικά άρματα μάχης μόνο στα χωράφια και όχι σε κατοικημένες περιοχές.! Όλοι οι άμαχοι νεκροί, θύματα διασταυρούμενων πυρών στις κατοικημένες περιοχές χρεώνονται στα πυρά των Ρώσων ενώ τα ουκρανικά πυρά μάλλον είναι άσφαιρα. 

Την 1η Απριλίου, ένα μέλος του τάγματος Αζόφ, που αποκαλούσε τον εαυτό του Botsman, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο της πόλης Bucha στο Telegram. Τον ακούς να απαντά σε μια ερώτηση: "Τι κάνουμε με αυτούς που δεν έχουν μπλε βραχιόλι;" «Πυροβολήστε τους», απαντά. Πολλά θύματα στη Μπούτσα βρέθηκαν με άσπρο περιβραχιόνιο. 

Στις 2 Απριλίου, η ουκρανική αστυνομία γύρισε μια ταινία με περιπολία στους δρόμους της Bucha (η οποία δεν είναι τεράστια: 28 χιλιάδες κάτοικοι). Βλέπουμε μόνο έναν νεκρό, έναν Ρώσο στρατιώτη, στην άκρη του δρόμου. Εν τω μεταξύ εκπρόσωποι του ουκρανικού στρατού δηλώνουν ότι η πόλη εκκαθαρίζεται από ρώσους σαμποτέρ. Αυτοί οι περιβόητοι σαμποτέρ αφού εξουδετερώθηκαν, τελικά πως παρέμειναν αόρατοι; Μόνο και μόνο που φαίνεται σε βίντεο να πυροβολούνται εν ψυχρώ Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου, μπορούμε να φανταστούμε την τύχη και την κατάληξη των σαμποτέρ ή των ρωσόφιλων πολιτών! 

Πάνω από όλα προέχει η αλήθεια. Εδώ δεν μιλάμε για θύματα βομβαρδισμών ή παράπλευρες απώλειες, εδώ έχουμε στυγερές δολοφονίες και εκτελέσεις αμάχων, που θα γραφούν στην Παγκόσμια Ιστορία. Έστω και μία να ήταν η εκτέλεση-δολοφονία αμάχου, ποτέ δεν κουκουλώνεται. Πάντα σε οποιαδήποτε δολοφονία παρίστανται ιατροδικαστές, διαφυλάσσονται οι αποδείξεις, καλούνται διεθνείς οργανισμοί για αυτοψία. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς για να μην υπάρχει ίχνος αμφισβήτησης. Όλα τα ντοκουμέντα θα έρθουν στο φως και δεν είμαστε προς το παρόν εμείς που με τις κραυγές μας θα αποδώσουμε δικαιοσύνη δείχνοντας τους θύτες. Δέκτες ένθεν και ένθεν προπαγάνδας είμαστε εμείς και τίποτα άλλο. 

Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω, από τα ελάχιστα που αναφέρονται χάριν συντομίας; Δείχνουν ξεκάθαρα σε κάθε μη πωρωμένο και μη φανατικό ότι στην Ουκρανία ο λαός της, αυτή τη στιγμή σφαγιάζεται με ανεξέλεγκτα αντίποινα εκατέρωθεν, πόσο μάλλον όταν αντιπαρατίθενται τάγματα Αζόφ και τάγματα Τσετσένων. Όσο εμείς συνεχίζουμε να δακρύζουμε επιλεκτικά, τόσο τα θύματα στους ομαδικούς τάφους στην Ουκρανία θα συσσωρεύονται. 

Τα αντιπολεμικά γενικόλογα περί ειρήνης είναι κούφια λόγια. Ο ρεαλισμός απαιτεί σήμερα άμεσο τερματισμό της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με υπογραφή διεθνούς συνθήκης μη περεταίρω διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Αντ’αυτού δυστυχώς επιλέγεται ένας φρενήρης ευρωπαϊκός πολεμικός εξοπλισμός, μία διεύρυνση των εμπλεκομένων χωρών, ένας παροξυσμός μίσους και αφανισμού του αντιπάλου. 

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προ των πυλών, «κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, Βρε δε βαριέ, βρε δε βαριέσαι αδερφέ!»




Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου