Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

«Μαλαματίνας συνέχεια»

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ


Πώς συνδέεται η ζωή μας με κάποιες στιγμές χαράς και γλεντιού ακούσματα, μυρωδιές, γεύσεις κι αμέσως έρχονται φευγαλέα οι εικόνες. ένα αυτοσχέδιο γλέντι στη γειτονιά μετά τον μόχθο της μέρας, τα χρώματα του φτηνού κρασιού στο ποτηράκι και πάνω απ' όλα εκείνο το λυτρωτικό «Άντε να πάνε κάτω τα φαρμάκια και να πεθάνει ο Χάρος αδέρφια!».

Κι αύριο πιο δυνατοί κι αισιόδοξοι ξανά στο μεροδούλι επειδή «πολλά δε θέλει ο άνθρωπος να 'ναι ήρεμος...», όπως λέει κι ο μεγάλος Ελύτης.

Θέλει τη δουλειά και τη σχόλη του, να τα βγάζει πέρα με τα τρέχοντα και να μπορεί να πιει κι ένα ποτηράκι, βρε αδερφέ. Μια «Μαλαματίνα», που έφτασε με τα χρόνια να είναι συνώνυμο της ρετσίνας.

Την τίμησε ο λαός μας στις καλύτερες στιγμές του τη «Μαλαματίνα» του.

Κι όσοι δούλεψαν στην παραγωγή, την τίμησαν όπως ξέρει να τιμάει η τιμημένη εργατιά τον άρτον τον επιούσιον που λέει και το Ευαγγέλιο, που λέει και κάτι άλλο όμως, «Ευλογητός ει Κύριε δίδαξόν με τα δικαιώματά σου»!!!

Η Εργατιά διδάσκεται τα δικά της δικαιώματα και κανενός άλλου. Κι όταν ο άλλος... είτε Θεός, Αφέντης κι ό,τι διάολο κοστούμι φοράει, με όλα τα μέσα που διαθέτει πάει να τη συντρίψει, βλέπει μπροστά του τη Δύναμή της!

Και όλοι εμείς να σταθούμε σφιχτά δεμένοι κοντά τους για να πάμε κι άλλα βήματα μπροστά.

Για να τρομάξουν όσοι φοβερίζουν την Εργατιά με απεργοσπάστες, χημικά και απολύσεις.

AVANΤΙ Συναγωνιστές.

Πηγή:902.gr




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου