Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

“Βραβείο Δημοκρατίας” (!) από τον Μπακογιάννη στον Ζελένσκι στο Ζάππειο!



Προχτές ο Ζελένσκι έστειλε όλο θαυμασμό (όπως και οι του Πούτιν, φυσικά) τα σιχαρίκια του στην φασίστω Μελόνι για την εκλογική της επικράτηση στην Ιταλία. Ο Ζελένσκι είναι αυτός που κάθε 15 μέρες στέλνει κι ένα “ευχαριστώ” στον Ερντογάν – και την ώρα που αυτός απειλεί την Ελλάδα – για τον ρόλο του στον πόλεμο.

Πάμε τώρα στην είδηση. Αντιγράφουμε:

“Το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας, απόψε, στις 20:00, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times (…). Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου, φέτος, θα είναι ο πρώην γγ του ΟΗΕ ο Μπαν Κι-Μουν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου”.



Ε, ναι λοιπόν, αυτόν, τον Ζελένσκι βραβεύει σήμερα ο δήμαρχος Αθήνας, ο κ.Κ.Μπακογιάννης, στο Ζάππειο. Είναι ο ίδιος Ζελένσκι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη (το κόμμα του οποίου έχει προχωρήσει σε “αδελφοποίηση” με το κόμμα του Πούτιν από το 2011), τον έφερε την ελληνική Βουλή και μίλησε μαζί με τους φασίστες του, του Αζόφ!

Ποιόν βραβεύει σήμερα, εδώ στην Αθήνα, ο Μπακογιάννης;

Οι εικόνες από την απονομή (2/12/2021) στον διοικητή του ναζιστικού «Δεξιου Τομέα» του τίτλου του «Εθνικού ήρωα» της Ουκρανίας, συνιστούν μια ασφαλή απάντηση.
 


Μιλάμε για τον τύπο που έχει δηλώσει ανοιχτή στήριξη στα ναζιστικά καθάρματα του Αζοφ, όπως έπραξε στην συνέντευξή του στο αμερικανικό FOX news, και κάθε μέρα του πολέμου.

Ας θυμηθούμε, επομένως, τι βραβεύει σήμερα ο κ.Μπακογιάννης. Είναι, όπως λέει η δυτική προπαγάνδα, ο “προστάτης του λαού του και των δικαιωμάτων του” ο Ζελένσκι;Από τον Μάη του 2015 στην Ουκρανία του Ζελένσκι σας κ.Μητσοτάκη, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο λεγόμενος «Νόμος αποκομμουνιστικοποίησης».

Εχουν τεθεί εκτός νόμου από κόμματα, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας μέχρι σύμβολα όπως το Κόκκινο αστέρι, το σφυροδρέπανο, η σημαία και ο ύμνος της ΕΣΣΔ, από μνημεία και εικόνες μέχρι ονόματα… πόλεων και χωριών!

Κατά την εφαρμογή του νόμου ανακοινώθηκε ότι πόλεις και χωριά έπρεπε να μετονομαστούν γιατί θύμιζαν… κομμουνισμό. Το 2016, είχαν καταμετρηθεί 51.493 οδοί και 987 πόλεις και χωριά που είχαν μετονομαστεί και πάνω από 2.350 μνημεία της σοβιετικής εποχής είχαν αφαιρεθεί.

Με τον ίδιο νόμο, έτσι ώστε η χυδαία επιχείρηση εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει στόχο την αθώωση και “κανονικοποίηση” του πρώτου, κι αφού στις διατάξεις του η Σοβιετική Ενωση καταγράφεται σαν «εγκληματίας», την ίδια ώρα παρέχεται ειδικό καθεστώς για τους συνεργάτες των ναζί την περίοδο του Β’Παγκοσμίου Πολέμου υπό την ιδιότητα του «βετεράνου» του “αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας” από το 1917 έως το 1991 (η διάρκεια ζωής της Σοβιετικής Ένωσης).

Για το είδος του ανέμου που φέρνει ο Ζελένσκι ως εκπρόσωπος της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας, σημειώστε: Από τον Οκτώβριο του 2015 το άγαλμα του Λένιν στην Οδησσό μετατράπηκε σε ένα άγαλμα του Νταρθ Βέιντερ, δηλαδή του «ήρωα» της σειράς ταινιών “Ο Πόλεμος των Αστρων”…

Φανταζόμαστε η… δημοκρατικότητα των αμφιτρυώνων του κ.Ζελένσκι θα τα λάβει υπόψη όλα αυτά και θα το εκφράσει στο χειροκρότημά τους. Ο Ζελένσκι είναι ο εκπρόσωπος μιας κρατικής δομής για την οποία ακόμα και ο ΟΑΣΕ έχει ανακοινώσει από τις 18 Μαΐου 2015 ότι οι νόμοι της καταστρατηγούν την ελευθερία του Τύπου στην Ουκρανία.

Που η Ομάδα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρκοβου έχει ανακοινώσει από τον Μάιο του 2015 ότι οι νόμοι της είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ποινικοποιήσεις της δημόσιας έκφρασης απόψεων.

Που ακόμα και η Ευρωπαική Επιτροπή για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπή Βενετίας) στις 18 Δεκεμβρίου 2015 δήλωνε ότι οι ουκρανικοί νόμοι δεν συμμορφώνονταν με τα Ευρωπαϊκά νομοθετικά πρότυπα.O Ζελένσκι είναι ο πρόεδρος ενός κράτους που το 2015 επέβαλε κυρώσεις σε 105 νομικά πρόσωπα και 388 φυσικά πρόσωπα, τάχα μου για ενέργειες κατά της Ουκρανίας, για «στήριξη της τρομοκρατίας» (!) και υπόσκαψη της «εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας!

Ανάμεσά τους ο τότε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ.Ζαριανόπουλος, το στέλεχος του ΚΚΕ Γ.Μαγγανάς και ο τότε και σήμερα βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Λαμπρούλης! Αλήθεια, ο «άριστος» Μπακογιάννης τι λέει για το γεγονός ότι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος της Βουλής, στην χώρα που βραβεύει τον Ζελένσκι, αποτελεί στόχο της εθνικιστικής παράκρουσης που βασιλεύει στην Ουκρανία; Ο πρόεδρος της Βουλής, επίσης, ο κ.Τασούλας, αυτός έχει να πει κάτι; Ο Ζελένσκι, που οι υμνητές του υπερτονίζουν την εβραική καταγωγή του, λατρεύει τον Στέπαν Μπαντέρα.

Μπαντέρα. Πρόκειται για τον φασίστα αρχιδωσίλογο, συνεργάτη των Ναζί στον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο, τον επικεφαλής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), της δολοφονικής συμμορίας που εξόντωσε χιλιάδες Εβραίους.

Γι’ αυτόν, που οι ναζί μετά το πραξικόπημα του 2014 κατέστησαν «εθνικό ήρωα» της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι δήλωνε τον Απρίλη του 2019 ότι “υπερασπίστηκε την ελευθερία της Ουκρανίας” και ότι είναι “κανονικό” να θεωρείται ήρωας…

Αντιγράφουμε από το «Εθνος» (8/6/2021): «…τα μέλη της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και του Ουκρανικού Στρατού Ανταρτών (UPA), δύο παραστρατιωτικών ομάδων, έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι πολέμησαν μαζί με τους Ναζί και έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στις γενοκτονίες αντιπάλων τους. «Η ακροδεξιά OUN, με επικεφαλής τον εθνικιστή Stepan Bandera, θεωρείται ότι βρισκόταν πίσω από τις σφαγές έως και 100.000 Πολωνών από το 1943 έως το 1945, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Μαζί με το UPA, συμμετείχε στη δολοφονία περισσότερων από ένα εκατομμυρίων Εβραίων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι αντιμετώπισαν την πιο βάναυση εξόντωση του πληθυσμού τους στα χέρια των ουκρανών εθνικιστών υπό την επίβλεψη των Ναζί».

Α, ναι: Ενας εξίσου εβραικής καταγωγής με τον Ζελένσκι, και μάλιστα ο Eduard Dolinsky, γενικός διευθυντής της εβραϊκής επιτροπής της Ουκρανίας, δήλωσε το 2021 για τις δραστηριότητες του OUN-UPA: «…είναι η πολεμική οργάνωση των Ουκρανών εθνικιστών που συμμετείχαν έντονα στο Ολοκαύτωμα και σκότωσαν 100 χιλιάδες άμαχους Πολωνούς στην εθνοκάθαρση».Ο Ζελένσκι θα βραβευτεί σαν εγγυητής διεθνών συμφωνιών και μέτρων ειρήνευσης;

Μα είναι αυτός που τον Απρίλη του 2019 διακήρυξε ότι είναι κατά της χορήγησης «ειδικού καθεστώς στο Ντομπάς» και κατά της αμνηστίας για τους μαχητές της περιοχής.

Μόνο που η χορήγηση “ειδικού καθεστώτος” σε “Συγκεκριμένες Περιοχές των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ καθώς και η χορήγηση αμνηστίας Περιφέρεια Ντονέτσκ μαχητές των ΛΔΝ και ΛΔΛ” είναι μέτρα της 2ης συμφωνίας του Μινσκ του Φεβρουαρίου 2015, την οποία συνυπέγραψε η Ουκρανία…Ο Ζελένσκι θα βραβευτεί σαν βαθύς «δημοκράτης»;

Mα στην Ουκρανία δεν είναι που απαγορεύεται ακόμα και η κυκλοφορία βιβλίων;

Μα δεν είναι αυτός που εφαρμόζει τον (τέταρτο από το 2017) νόμο για την περιθωριοποίηση των εθνικών γλωσσών των μειονοτήτων, που κλιμακώνει την γλωσσική επίθεση στο ρωσόφωνο πληθυσμό, περιλαμβάνοντας ένα νέο αδίκημα, αυτό της «ασέβειας στην ουκρανική γλώσσα» και που μάλιστα, συστήνει και μια ειδική μονάδα επιθεωρητών που θα ανακαλύπτει και θα τιμωρεί κρατικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πλην των ουκρανικών, στην υπηρεσία τους;

Αυτός δεν είναι που προώθησε με μεγαλύτερη ένταση την ποσόστωση των γλωσσών στα τηλεοπτικά προγράμματα, που δίωξε τη ρώσικη γλώσσα στις καλλιτεχνικές παραγωγές (αυτός που όλες του οι δουλειές ως ηθοποιός ήταν στα ρωσικά!), που τάχθηκε υπέρ του περιορισμού της ρωσικής από καλλιτέχνες ώστε… να βάλουν μυαλό αφού όπως δήλωνε η ιδέα για την ποσόστωση της ουκρανικής γλώσσας “μπορεί να τους αλλάξει λίγο”;

Αυτός δεν είναι που ακόμα και για τους συναδέλφους του καλλιτέχνες δήλωνε ότι οι Ρώσοι καλλιτέχνες “που έχουν μετατραπεί σε (αντιουκρανούς) πολιτικούς” πρέπει να παραμείνουν απαγορευμένοι από το δικαίωμα εισόδου στο έδαφος της Ουκρανίας;

Αυτός δεν είναι που εκτός νόμου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκλεισε τα ΜΜΕ και που ήδη από το 2020 το δικό του Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης «GOLOS.UA» με αφορμή ότι αναπαρήγαγε δήλωση του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Π. Σιμονένκο, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και άρθρο για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν;Εκτός, βέβαια, αν ο Ζελένσκι βραβευτεί ως διώκτης της διαφθοράς. Εδώ κι αν ψωνίσαμε από σβέρκο. Θυμίζουμε:

Στις 3 Οκτωβρίου του 2021, στον απόηχο της διαρροής των Pandora Papers, που συντάραξε την κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο, ο βρετανικός GUARDIAN, δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Αποκάλυψη: Οι οφσόρ του “αντι-ολιγάρχη” Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Ο Ζελένσκι που εμφανίστηκε προεκλογικά σαν πολέμιος των πολιτικών που έκρυβαν τον πλούτο τους σε οφ-σόρ, ξέχασε την δική του εμπλοκή σε υπεράκτιες εταιρείες.

Σύμφωνα με τα Pandora Papers που δημοσιεύθηκαν από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ) και κοινοποιήθηκαν και στον Guardian καταγράφεται ότι ο Ζελένσκι δεν διαφέρει και πολύ από τους προκατόχους του. Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε -ή έχει ακόμα- ένα μερίδιο, που δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως, σε μια οφσόρ, το οποίο φαίνεται ότι είχε μεταβιβάσει κρυφά σε έναν φίλο του, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Τα αρχεία – που ο ίδιος ο Ζελένσκι αν και του ζητήθηκε από τον Γκάρντιαν αρνήθηκε να σχολιάσει – αποκαλύπτουν ότι συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, ως συνιδιοκτήτης με φίλους και τηλεοπτικούς συνεργάτες του. Ο κατάλογος περιλαμβάνει: Τον Σέρχι Σέιφιρ, παραγωγό όλων των τηλεοπτικών εμφανίσεων του Ζελένσκι και τον μεγαλύτερο αδερφό του Σέιφιρ, τον Μπόρις, σεναριογράφο των σειρών. Αλλο μέλος της κοινοπραξίας είναι ο Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικός φίλος και γενικός διευθυντής του στούντιο παραγωγής του Ζελίνσκι, το Kvartal 95.Δεν ξέρουμε πως έχουν οργανώσει το τελετουργικό της παρουσίας Ζελένσκι στο Ζάππειο, πάντως έχουμε μια πρόταση για «γκραν φινάλε» της ομιλίας του: Να πει δυο κουβέντες – ή και περισσότερες αν γίνεται – για την στρατιωτική του συνεργασία με την Τουρκία.

Να πει, πχ, για την διμερή στρατιωτική συμφωνία που υπέγραψε με τον Ερντογάν για την από κοινού παραγωγή οπλικών συστημάτων.

Να πει για την συμφωνία να προμηθεύει η Τουρκία την Ουκρανία με drones, για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που παρέχει η τουρκία στη χώρα του ή για το πώς πήγαν οι διαπραγματεύσεις του με τον Τούρκο πρόεδρο και δικό μας ΝΑΤΟικό σύμμαχο για την συμπαραγωγή κινητήρων για αεροσκάφη.

Να αναφερθεί ο κ.Ζελένσκι σε όσα είχε πει στην ουκρανική βουλή για «κορβέτες, κινητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αμυντικά συστήματα» που «θα παράγουμε μαζί με την Τουρκία».

Και κυρίως να εξηγήσει – αν μπορεί: Οταν ο Ερντογάν δήλωνε «εγώ και ο φίλος μου ο Ζελένσκι είμαστε στην ίδια πλευρά», εννοούσε και την Κύπρο; Και την ελληνική ΑΟΖ; Και το Αιγαίο;



Σημείωση:
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να αποτρέψει τους χειροκροτητές του κ.Ζελένσκι να τον αποθεώσουν. Τι κλακαδόροι θα ήταν της “σωστής πλευράς της ιστορίας” και τι συνεχιστές θα ήταν άλλωστε των εποχών που χειροκροτούσαν έναν άλλο καλεσμένο, στην Βουλή, τον Τζόρτζ Μπους, από έναν άλλον Μητσοτάκη, τον Κώνσταντίνο Μητσοτάκη, στις 18 Ιουλίου 1991.

Οταν ο Μπακογιάννης βράβευε και τον πρωθυπουργό του Πούτιν…
 

Πριν ένα χρόνο ο δήμος Αθηναίων τίμησε τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, με αφορμή την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (βλ. φωτογραφία). Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δεν νομιμοποίησαν με την ψήφο και την παρουσία τους την πολιτική της κυβέρνησης της Ρωσίας ενάντια στο λαό της.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, Πούτιν και Μητσοτάκης συναντήθηκαν στο Σότσι, όπου, αφού μίλησαν για τις στενές ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, έκλεισαν διάφορα deals σε Εμπόριο, Ενέργεια και αλλού. Όλοι χαίρονταν για την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Fun Fact: o Πούτιν είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το 2018.

Υποθέτουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έγινε μέσα σε μια νύχτα «αυταρχική» και «δικτατορική». Ηταν και τότε που φωτογραφίζονταν περήφανοι με τους εκπροσώπους της, είτε στην Αθήνα είτε στη Μόσχα, εκείνοι που σήμερα βραβεύουν τον Ζελένσκι…

Σημείωση:
Και όντως – όπως περιγράφει το παραπάνω κείμενο που γράφτηκε πριν από την… τελετή – ο Μπακογιάννης βράβευσε τον Ζελένσκι. Στο όνομα της… δημοκρατίας. Και μάλιστα ο κύριος δήμαρχος Αθήνας πήγε κι ένα βήμα παραπέρα: Συσχέτισε το “ελευθερία ή θάνατος” της ελληνικής επανάστασης (!) με τον Ζελένσκι που – κατά τον κ.δήμαρχο – “μάχεται στην πρώτη γραμμή για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία τις Ευρωπαικές αρχές και αξίες”… Κατόπιν αυτών – κι αφού ο κύριος δήμαρχος έφτασε να “μαγαρίσει” ακόμα και το «ελευθερία ή θάνατος» στη βράβευση του Ζελένσκι των Αζόφ – δεν χαραμίζουμε ούτε λέξη επιπλέον.


Πηγή:imerodromos.gr


Νίκος Μπογιόπουλος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου