Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: «Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων»Η εφαρμογή του νόμου «Δουλειές ξανά», που μόνο δουλειές δεν προσφέρει, προσφέρει αθρόες διαγραφές ανέργων μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, μετατρέποντας μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία σε «αστυνομία ανέργων».
 
Σε εφαρμογή πρόκειται να τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την «εξαφάνιση» των ανέργων, ο μεγάλος αριθμός των οποίων καταστρέφει το πολιτικό αφήγημα περί μείωσης της ανεργίας. Έτσι η γαλάζια κυβέρνηση βρήκε έναν πιο… ευφάνταστο τρόπο να τους μειώσει.

Με το νομοσχέδιο Δουλειές Ξανά, ο ΟΑΕΔ θα διαγράφει ανέργους μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του, μετατρέποντας μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία σε «αστυνομία ανέργων», όπως σημειώνει ο σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, που αντιτίθεται στην εφαρμογή του ποινολογίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων»

Η αστυνομοκρατική αντίληψη της Διοίκησης του ΟΑΕΔ ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα. Από την τοποθέτηση νέων συστημάτων εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες με μπάρες…..στην αστυνομία ανέργων. Έτσι αντιλαμβάνονται οι διοικούντες τη σχέση του κράτους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Χθες, Τρίτη, 27/9/2022, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης, εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, την εφαρμογή του ποινολογίου των ανέργων, εκμεταλλευόμενος την απουσία εκπροσώπων εργαζομένων, που με απόλυτο σχεδιασμό αλλά παράνομα έχει φροντίσει να μην εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, παρά τη γραπτή, πρωτοκολλημένη και υπογεγραμμένη πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας. Δεν είχε, μάλιστα, την ευθιξία ο κ. Διοικητής να καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, έστω για διατύπωση γνώμης, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Διοικητής είχε φέρει το θέμα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ με την προηγούμενη σύνθεση, το απέσυρε όμως άρον-άρον μετά τις αντιδράσεις.

Η εφαρμογή του νόμου «Δουλειές ξανά», που μόνο δουλειές δεν προσφέρει, προσφέρει αθρόες διαγραφές ανέργων μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, μετατρέποντας μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία σε “αστυνομία ανέργων”.

Είναι καθαρό πως η Ομοσπονδία θα αντιδράσει με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικά (απεργία-αποχή) και δικαστικά (ακύρωση της απόφασης, κακή σύνθεση του ΔΣ), στην εφαρμογή αυτού του παράλογου ποινολογίου.


Για το ΔΣ


ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας


Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ. 

Πηγή:rosa.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου