Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Δεν πρόκειται





Επιζήμια για τα «εθνικά συμφέροντα» χαρακτηρίζει την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αρθρογράφος των «ΝΕΩΝ», ο οποίος θυμήθηκε την επέτειο του Πολυτεχνείου 12 μέρες μετά τον αγωνιστικό γιορτασμό της! 

Τι λέει; 

Οτι δεν πρέπει ο λαός να κατηγορεί τους Αμερικανούς για τη στήριξη της χούντας, γιατί η Ελλάδα ήταν χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Και ότι δεν είναι καλό να προγκάει κανείς τους Αμερικανούς, επειδή θα το βρει μπροστά του στα «εθνικά θέματα», όπως έγινε με την αναγνώριση της πρώην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονίας». 

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος που με αφορμή το Πολυτεχνείο παίζει τη γνωστή κασέτα, ότι η προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων περνάει μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που αποτελεί κοινή πολιτική όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου. 

Μέσα από αυτό το «αφήγημα» και φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα τους, ζητούν απελπισμένα από τον λαό και τη νεολαία να σταματήσουν να διαδηλώνουν έξω από το λαομίσητο σύμβολο του ιμπεριαλισμού, για να μην ενοχλούνται οι ΗΠΑ, που φέτος είδαν να καταφθάνει στην πρεσβεία - φρούριο ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη των τελευταίων χρόνων. 

Με την όρεξη θα μείνουν όμως... 

Ο ρόλος των Αμερικανών στην επταετία και στο Κυπριακό, σε συμπαιγνία με τη χούντα και τον «αφρό» της ελληνικής αστικής τάξης, έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη λαϊκή συνείδηση, όπως και τα κατά συρροή εγκλήματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρόκειται λοιπόν να ξεμπερδέψουν με τις διαδηλώσεις, όσο κι αν οι ένοικοι της πρεσβείας διαμαρτύρονται ότι τους χαλούν τον ύπνο.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου