Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

AMAZON Προχωρά σε 18.000 απολύσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Κόσμος


Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα απολύσει «περισσότερους από 18.000» εργαζομένους του, καταργώντας θέσεις εργασίας και στην Ευρώπη.

Σε μήνυμά του το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι ανέφερε πως η Amazon, η οποία είχε ήδη αναγγείλει τον Νοέμβριο πως οι απολύσεις θα έφθαναν τις 10.000, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της και προβλέπει «την κατάργηση λίγων περισσότερων από 18.000» θέσεων εργασίας.

Θα επηρεαστούν κατά κύριο λόγο τα τμήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και οι διευθύνσεις προσωπικού. Ο αριθμός των απολύσεων αντιπροσωπεύει χονδρικά το 6% του εταιρικού προσωπικού.

Ο Τζάσι ισχυρίστηκε πως οι σχεδιασμοί αποδείχθηκαν «δυσκολότεροι» απ’ ότι προβλεπόταν και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απολύσεις, ρίχνοντάς τα στην «αβεβαιότητα» για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και επειδή η εταιρεία «έκανε ταχύτατα προσλήψεις τα τελευταία χρόνια».

Αν προστεθούν στο εργατικό δυναμικό της οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της, η Amazon απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης σε όλη τη χώρα.

Οι απολύσεις της Amazon πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τις 11.000 που ανακοίνωσαν η Meta (Facebook, Instagram) και αυτές που ανήγγειλαν αρκετές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή:902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου