Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Μπουφανάκι
Με αφορμή την κακοκαιρία περίσσεψαν οι κυβερνητικοί κομπασμοί για το «πάθημα που έγινε μάθημα», θεωρώντας για παράδειγμα «επιτυχία» του κράτους ότι με λίγες νιφάδες χιονιού η Αττική Οδός δεν έκλεισε μόνη της, αλλά πρόλαβαν και την έκλεισαν αυτοί! 

Αλλη μεγάλη «επιτυχία» είναι ότι έκλεισαν όλα τα σχολεία στην Αττική για «τον φόβο των Ιουδαίων», χωρίς να εξασφαλιστούν γονικές άδειες, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα οι γονείς να ψάχνονται για το πώς θα συνδυάσουν παιδοφύλαξη και δουλειά, με τον πονοκέφαλο της τηλεκπαίδευσης να κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον γρίφο! 

Και βέβαια, το «κλεινόμαστε σπίτι» οργίασε τις προηγούμενες μέρες, με ...ταχυδρόμο το 112. Την ίδια ώρα, βέβαια, καμιά πρόβλεψη δεν υπήρξε γι' αυτούς που είχαν πραγματική ανάγκη, όπως τους χιλιάδες εργαζόμενους που η ασφάλειά τους κινδύνευε εξαιτίας του καιρού (ντελιβεράδες κ.ά.). Ολοι αυτοί έμειναν ανυπεράσπιστοι στα χέρια της εργοδοσίας, που δεν ήταν βέβαια διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κέρδη της για τον καιρό. Σε πολλές περιπτώσεις, η παρέμβαση των σωματείων ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα. 

Συμπέρασμα: Το κράτος με την κακοκαιρία άφησε για άλλη μια φορά τον λαό στα ...κρύα του λουτρού, φρόντισε όμως να σκεπάσει την εργοδοσία μ' ένα ...μπουφανάκι, για να μην κρυολογήσουν τα κέρδη της.

Πηγή:rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου