Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Αγγέλου: Ισχυρό ΚΚΕ

Γιάννης Αγγέλου


Βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις εκλογές, έχοντας ήδη περάσει πάνω από τρεισήμισι χρόνια, από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ.

Έχει σημασία να δούμε τι συνέβη αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, να γίνει ένας απολογισμός, ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας σε μία αμερικανοΝΑΤΟική βάση από άκρη σε άκρη, με μία συμφωνία αντίθετης με τα συμφέροντα του λαού μας. Μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα, τη δένει χειροπόδαρα και τη μετατρέπει σε στόχο.

Η χώρα είναι έρμαιο των επιχειρηματικών ομίλων και ο λαός μας εκτεθειμένος στην αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων, με νόμους που από κοινού ψήφισαν. Το χειμώνα, με τις χιονοπτώσεις και τις βροχές, παρατηρείται το φαινόμενο να αποκλείονται σύγχρονοι δρόμοι, αυτοί που εκμεταλλεύονται τους δρόμους να μένουν στο απυρόβλητο και την νύφη να την πληρώνει ο λαός. Εδώ, πέραν της ατομικής ευθύνης, υπάρχει και η «κλιματική αλλαγή»…

Αντίστοιχα το καλοκαίρι, καίγεται όλη η Ελλάδα. Η ευθύνη και εδώ, λέγεται «κλιματική αλλαγή». Δάση κάηκαν, σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν και οι πληγέντες ενημερώθηκαν ότι φταίνε οι ίδιοι για ό,τι υπέστησαν. Επιπλέον υπάρχει το περίφημο 112, για να μας ειδοποιεί τι και πότε πρέπει να το κάνουμε. Να εκκενώνουμε τα σπίτια μας όταν καίγεται το βιός του λαού και να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια όταν έχει χιόνια ή ισχυρές βροχοπτώσεις, για να μην αποκλειστούμε ή ενδεχομένως πνιγούμε. Και φυσικά κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς θέρμανση, κάτι για το οποίο το κράτος ουδεμία ευθύνη φέρει.

Αυτή την περίοδο των τρεισήμισι ετών, ο λαός μας είχε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Διαπιστώσαμε τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, όταν το κράτος τον υπερφόρτωνε, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους κλινικάρχες. Είναι η περίοδος που ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας κερδοσκοπούσε, όταν για το δημόσιο σύστημα η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αρκούνταν σε ένα χειροκρότημα για αυτούς που νυχθημερόν έδιναν έναν άνισο αγώνα. Και φυσικά, πάνω από όλα η περίφημη «ατομική ευθύνη».

Και πριν προλάβει ο λαός μας να συνέλθει από τη λαίλαπα της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που αυτή έφερε, εδώ και ένα χρόνο βρισκόμαστε στη δίνη ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, που ξέσπασε στη γειτονιά μας. Είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ από τη μία και τη Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη. Εντείνεται η εμπλοκή της Ελλάδας τόσο στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με εξελίξεις που αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας, με την αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, ενώ σχεδιάζεται και η αποστολή στρατιωτικού προσωπικού, στο πλαίσιο της ΕΕ. Από την άλλη εμπλέκεται η χώρα σε έναν αδυσώπητο ενεργειακό πόλεμο και σε οικονομικούς ανταγωνισμούς, καθώς τα αστικά κόμματα συμφώνησαν για τα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Παράλληλα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τον λαό και τη χώρα ακόμα περισσότερο από την όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή και τα επιθετικά σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης που παζαρεύει τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και είναι γνωστό πως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δε θέλουν να χάσουν την Τουρκία από σύμμαχο.

Το κόστος της ενέργειας βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Όμως, δεν είναι «εισαγόμενη η κρίση» ως συνέπεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Από τις αρχές του 2021 μέχρι το τέλος του Οκτώβρη του 2021 η αύξηση στις τιμές της ενέργειας είχε παγιωθεί σε άνω του 50%. Και φυσικά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ιδιώτες πάροχοι, θησαυρίζουν εις βάρος του λαού. Να μην ξεχνάμε πως η ενέργεια αποτελεί αγαθό και ΔΕΝ πρέπει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας. Και επειδή η μνήμη δεν έχει χαθεί, το Χρηματιστήριο Ενέργειας το δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάσταση την ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με λύσεις χαρτζιλικιού. Ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας έχουν πάρει πάνω από 8,4 δις, στο λαό, με τη μορφή pass, έχουν επιστραφεί κάπου 1 δις. Και αυτό το ποσό είναι από τους πάσης φύσεως φόρους, έμμεσους και άμεσους, που καταβάλλει ο λαός, όλοι εμείς…

Η κατάσταση με την αύξηση των τροφίμων είναι πλέον ανατριχιαστική. Καθημερινά αυξάνονται τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ και εδώ η κυβέρνηση εφηύρε pass, που στην πραγματικότητα είναι 40 λεπτά την ημέρα, όταν το σουβλάκι έχει φτάσει τα 3,5 ευρώ! Και φυσικά, η νέα κοροϊδία, το «καλάθι του νοικοκυριού», με το οποίο τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ξεπούλησαν όλα τα είδη ετικέτας τους και μόλις προχτές μάθαμε ότι επιβλήθηκαν και κάποια αστεία πρόστιμα για μη τήρηση των συμφωνημένων. Πενταροδεκάρες τα πρόστιμα μπροστά στους απίστευτους τζίρους τους….

Κι ενώ η κατάσταση εργαζόμενων και συνταξιούχων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς και οι μεν και οι δε μετά τι πρώτο 10ήμερο, δεν τολμάνε να κοιτάξουν το πορτοφόλι τους, τα αστικά κόμματα κοροϊδεύουν το λαό, είτε με την περίφημη έξοδο από τα μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ), είτε με το τέλος της επιτήρησης (ΝΔ), όταν κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργήθηκε, ενώ η επιτήρηση σύμφωνα με τους Γερμανούς, θα υπάρχει μέχρι το 2059.

Παρόλα αυτά, σε μια χώρα που δεν έχει γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, όλων των βαθμίδων, πυροσβέστες, οι κυβερνήσεις διαχρονικά προσλαμβάνουν αστυφύλακες και παπάδες. Η κρατική βία και καταστολή αυξάνει μέρα με τη μέρα. Έβαλαν την αστυνομία και στα πανεπιστήμια, ενώ διαδηλώσεις, απεργίες και άλλα κεκτημένα, ψαλιδίζονται, περιορίζονται.

Τα όσα έχουν κάνει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και εις βάρος του λαού, δεν έχουν τελειωμό.

Κόπτονται, τάχα, για τη λαϊκή κατοικία, όταν μόλις προχτές απέρριψαν τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία της. Από κοινού απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ που πραγματικά ενισχύουν το λαϊκό εισόδημα, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης κ.ά.

Συνεχίζουν τον κοινό τους δρόμο, με κάποιες διαφωνίες, ίσα ίσα για να συντηρείται μια εικονική αντιπαλότητα, όταν με ευκολία βουλευτές και στελέχη των τριών μεγαλύτερων αστικών κομμάτων, μεταπηδούν με ευκολία από το ένα κόμμα στο άλλο.

Συγκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήθεν στέλνουν στην πυρά βουλευτές και ευρωβουλευτές που αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα, όμως η κοινή τους πορεία συνεχίζεται. Μια πορεία που στριμώχνει το λαό, που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός να κυνηγιέται από εισπρακτικές εταιρείες και κοράκια και οι εφοπλιστές να φορολογούνται όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Να απειλούν ότι θα πάρουν τη σημαία από τα καράβια τους, όταν μια νησιωτική χώρα, με την κατ’ ευφημισμό πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, έχει άγονες γραμμές! Και γι αυτό τα αστικά κόμματα, που κυβερνάνε διαχρονικά αυτόν τον τόπο, δεν έχουν απάντηση!

Με όλα όσα αναφέρθηκαν, αλλά και τα χιλιάδες άλλα προβλήματα, μεγάλα ή λιγότερο μεγάλα, η λύση, μπροστά σε όλες τις εκλογές που έρχονται, είναι μία! Ισχυρό ΚΚΕ!

Ισχυρό ΚΚΕ και με τις ψήφους του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, άντρες και γυναίκες, εν ενεργεία η εν αποστρατεία. Άλλωστε οι μάσκες έπεσαν και ξεκαθαρίστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ποιο κόμμα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του προσωπικού. Με εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή, με τη συνεχή παρουσία σε στρατόπεδα, το ΚΚΕ έχει αποδείξει πως είναι δίπλα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά συνεχώς!

Οφείλουμε να πετάξουμε στα σκουπίδια την αστική προπαγάνδα, εκβιασμούς και διλήμματα, να ξεπεράσουμε κάθε προκατάληψη και να αντιληφθούμε πως το μέλλον, για το λαό, όλους εμάς, είναι ένα. Όλοι μαζί, μια γροθιά, για ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Στο μυαλό μας στο δρόμο προς τον αγώνα να είναι οι στίχοι του Μπέρτολ Μπρεχτ, από το ποίημά του «Μην Παρασύρεστε»Μην τρεφόσαστε μ' ελπίδες ψεύτικες!
Δεν σας περισσεύει ούτε στιγμή!
Στους σωσμένους τη μούχλα αφήστε ακέραιη.
Το πιο σημαντικό είναι η ζωή
μα κανέναν μας δεν περιμένει.


Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα

Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου