Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Γυναίκα Υπαξιωματικός για την 8η Μάρτη

Γυναίκα Υπαξιωματικός


Η ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Η ιδέα για μια Ημέρα της Γυναίκας, ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα σε πολλές χώρες του κόσμου, όταν οι γυναίκες άρχισαν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και την ισότητα των φύλων. Η πρώτη εθνική εορταστική ημέρα για τις γυναίκες διοργανώθηκε το 1909 στις ΗΠΑ και από τότε η 8η Μαρτίου έχει γίνει μια διεθνής ημέρα για να τιμηθούν οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές επιτεύξεις των γυναικών, καθώς και για να επισημανθούν οι αγώνες που δίνονται για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται παγκοσμίως σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και χωρών με στρατιωτικό καθεστώς. Παρόλα αυτά σε αρκετές χώρες, οι γυναίκες στρατιωτικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και περιορισμούς στο ρόλο τους μέσα στο στρατό. Πρόσφατα έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις, όπως η αύξηση του αριθμού των χωρών που επιτρέπουν στις γυναίκες να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και η αναγνώριση της συμβολής τους στις στρατιωτικές δυνάμεις, πάραυτα υπάρχει δυνατότητα προόδου.

Εύχομαι και ελπίζω ως γυναίκα στρατιωτικός, και δη Υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, η ιδέα της συλλογικής έκφρασης που κατάφερε να γίνει νόμος το 2017 στις ΕΔ μετά από χρόνιους αγώνες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) να συνεχίσει να είναι αρωγός στο θήλυ προσωπικό σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων την περαιτέρω διεκδίκηση και πρόοδο στην ισότητα των φύλων μέσα στο χώρο εργασίας.

Γυναίκα Υπαξιωματικός

Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου