Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Καμπάνια



«Προστατεύστε τους Ελληνες επιβάτες. Διατηρήστε ανοιχτό τον εναέριο χώρο της ΕΕ». Με το σύνθημα αυτό, η «Ryanair» οργανώνει καμπάνια συλλογής υπογραφών, βάζοντας στο στόχαστρο τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Ο αερομεταφορικός όμιλος μάλιστα σκοπεύει να καταθέσει τις υπογραφές στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαιτώντας να νομοθετήσει ακόμα πιο αποφασιστικά την απεργοσπασία, όπως με τους νόμους για την «ελάχιστη εξυπηρέτηση», αλλά και για να υποχρεώσει τα σωματεία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας «να συμμετέχουν σε δεσμευτική διαιτησία και όχι σε απεργίες»! 

«Υπογράψτε και προστατέψτε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα το καλοκαίρι», είναι το προκλητικό μήνυμα της απεργοσπαστικής καμπάνιας, που επιβεβαιώνει ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να αποκρούσουν τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις και να καταστείλουν τις απεργίες. 

Προκύπτει όμως κι ένα ακόμα συμπέρασμα: Οτι οι απεργιακοί αγώνες στη Γαλλία και αλλού ασκούν μεγάλη πίεση και προκαλούν ανησυχία στις κυβερνήσεις, στην ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, επειδή όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν να απαντήσουν αγωνιστικά στα αδιέξοδα που ανακυκλώνει το σάπιο σύστημα και η πολιτική τους. Το «δεν βγαίνει τίποτα με τις απεργίες» καταρρέει στην πράξη, κρίνοντας κι από την αντίδραση των Βρετανών επιτελείων, που ...μοιρολογούν για τις πάνω από 2 εκατ. μέρες εργασίας που «χάθηκαν» εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Οσο λοιπόν το κεφάλαιο και τα κράτη του «το φυσάνε και δεν κρυώνει», τόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν κουράγιο για πιο αποφασιστική συνέχεια.
Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου