Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Τσάκαλος...



Κάποιο επικοινωνιακό τσακάλι σκέφτηκε να προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να πει το εξής στο πλαίσιο της χτεσινής παρουσίας του στο forum των Δελφών: «Και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, αν υπολείπονται λίγοι βουλευτές (σ.σ. για τον σχηματισμό "προοδευτικής συγκυβέρνησης"), θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον Μητσοτάκη να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε αυτά τα 4 χρόνια». Προφανώς δεν μας απασχολεί πώς θα απαντήσουν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το ΜέΡΑ25.

Προφανώς και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά αυτό που το ΚΚΕ διατυμπανίζει καθαρά και ξάστερα, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δώσει με κανέναν τρόπο στήριξη ή ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, το αντίθετο θα την αντιπαλέψει όπως έκανε και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη και δέσμευση του ΚΚΕ απέναντι στον λαό και, με βάση αυτή, καλεί τον λαό να το ενισχύσει και εκλογικά. Γιατί λοιπόν το κάνει; Προφανώς για να «θολώσει τα νερά», αφού ένα μεγάλο τμήμα του λαού έχει γυρίσει την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ, για όσα έκανε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά και «αυτά που έκανε αυτά τα 4 χρόνια», για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Αλ. Τσίπρα.

Αλλωστε και στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ότι ένα 30% λέει «ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ». Ενα 38% λέει ότι και οι δύο έχουν εξαρτήσεις από τα μεγάλα συμφέροντα. Ενα 32% ότι και οι δύο δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού. Και ένα περίπου 40% ότι και οι δύο λένε ψέματα.

Ολα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Γιατί ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι αφελείς, όπως θέλουν να πιστεύουν. Ξέρουν ότι οι μεταξύ τους διαφορές δεν αφορούν τα ουσιαστικά. Για να τους φρεσκάρουμε και εμείς λίγο τη μνήμη, έχουμε και λέμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τον μισό νόμο Χατζηδάκη, ψήφισε με τη ΝΔ την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τη μονιμοποίηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην Ενέργεια, την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

«Αυτά τα 4 χρόνια» ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να υπερψηφίσει ακόμα και τη Δικαστική Αστυνομία, που συγκαταλέγεται στο 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ τα οποία ψήφισε και ο ίδιος! Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ απέρριπταν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Ας μην αναρωτιέται λοιπόν ο Αλ. Τσίπρας ούτε ποιος άνοιξε τον δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019, ούτε ποιοι θα συνεχίσουν να υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές. Μπορεί απλά να κοιταχτεί στον καθρέφτη!

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου