Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Μπλόκο σε 10 πλειστηριασμούς έβαλαν με κινητοποιήσεις σωματεία και φορείς

Ελλάδα


Μπλόκο σε 10 πλειστηριασμούς έβαλαν σήμερα με αγωνιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και Φοιτητικοί Σύλλογοι στην «dovalue» στην Καλλιθέα και νωρίτερα στη «Cepal» στη Λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από τη Do Value και εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανέφερε ότι «η παρουσία σας εδώ έφερε τα αποτελέσματα που θέλαμε με ρύθμιση χρεών, όπως επιθυμούν οι οφειλέτες, προκειμένου να τα αποπληρώσουν».


«Η σημαντική συμμετοχή του κόσμου σήμερα εδώ» τόνισε ο Β. Συρίγος «είναι αυτή που νικά την αδιαλλαξία των τραπεζικών ομίλων και των Fund, που νικά την πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες θέλουν να παραδοθούν τα σπίτια του λαού στα κοράκια. Έτσι -συνέχισε ο ομιλητής- θα σπάσει ο νόμος που επιθυμεί να περάσει η περιουσία του λαού στα χέρια των λίγων. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η πολιτική αυτή που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές, θέλει 700.000 οικογένειες να είναι στο έλεος των τραπεζικών ομίλων. Δεν θα καταφέρει πολλά αποτελέσματα, γιατί ο λαός θα σώσει τον λαό».


«Η κάθε γειτονιά -υπογράμμισε ο Β. Συρίγος- θα γίνει κάστρο του αγώνα. Η αλληλεγγύη θα νικήσει αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Να πηγαίνει ο καθένας μόνος του και να διαπραγματεύεται εκτεθειμένος στα κοράκια. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ισχυρό λαϊκό κίνημα, ισχυρή αντίσταση στις γειτονιές, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κατέληξε ο Β. Συρίγος, με τους συγκεντρωμένους να βροντοφωνάζουν, «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Στην κινητοποίηση στη Dovalue συμμετείχαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Αποτροπή πλειστηριασμών με μαζική παρέμβαση και στη «Cepal» Νωρίτερα σήμερα, με παρέμβαση εργαζομένων στη Λ. Συγγρού αποτράπηκαν πλειστηριασμοί από fund. Κάτω από την παρέμβαση, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούσε η κινητοποίηση. Τα χρέη θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες των οφειλετών. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο ο Γιώργος Πέρρος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους έξω από τη «Cepal» η Έφη Χαλιού, από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι 700.000 πλειστηριασμοί που ετοιμάζονται να γίνουν μπορούν να σταματήσουν με τον αγώνα.

«Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι πλειστηριασμοί μπορούν να αποτραπούν μόνο με τον δικό μας τον αγώνα, τη δική μας τη συμμετοχή, τη δική μας αποφασιστικότητα, «ο ένας με τον άλλον να σώσουμε τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας».

«Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας» τόνισε, έξω από τη «Cepal», ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σημειώνοντας ότι μαζί με τα εργατικά σωματεία δείχνουμε τον δρόμο.

Επεσήμανε ότι χθες το απόγευμα αποτράπηκε ακόμα μια έξωση και κατήγγειλε ότι ακόμα και τώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση το κράτος έχει συνέχεια σε βάρος του λαού, άρα συνέχεια πρέπει να έχει και ο αγώνας. «Η λύση είναι η ενίσχυση του αγώνα, των Σωματείων που είναι αποκούμπι για κάθε επαγγελματία, για κάθε εργαζόμενο», υπογράμμισε.


Πηγή:902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου