Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ Θ. Παφίλης: Πανικόβλητος υπουργός προσπαθεί να καλύψει τη λαϊκή οργή με ψέματα (VIDEO)
Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται για υπουργό, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στο σόου που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον υπουργό να «πάει μια βόλτα στον Πειραιά», όπου οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της COSCO απήργησαν στο 100% και το λιμάνι «νέκρωσε».

Αλλά ως εκπρόσωπος της τάξης που υπηρετεί δεν πηγαίνει εκεί, είπε ο Θ. Παφίλης, πάει μαζί με τους ιδιοκτήτες, όπως έγινε και προεκλογικά.

Και τον κάλεσε να αναφέρει έστω ένα σωματεία που βγήκε και υποστήριξε το νομοσχέδιο, όπως υποστηρίζει, εκτός από την «πουλημένη ΓΣΕΕ», όπου χάρη στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ αποφασίστηκε να μην γίνει απεργία.

«Δεν καταργείται λέει ο υπουργός το 5ημερο και το 8ωρο», σημείωσε ο Θ. Παφίλης ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ήδη καταργηθεί από τους εκβιασμούς στους εργαζόμενους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, καθώς στις 15 τελειώνει ο μισθός.

Και τώρα «δίνετε το ελεύθερο να δουλεύουν 13 ώρες», «ό,τι ζητά η εργοδοσία, ο ΣΕΒ και η ΕΕ τα φέρνετε όλα πακέτο», είπε ο Θ. Παφίλης.

Ακόμα απάντησε στη λαθροχειρία του Αδ. Γεωργιάδη ότι δεν έχουν λόγο να απεργούν οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Όπως είπε για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας με το δημόσιο ισχύει το εργατικό δίκαιο, άρα είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εργασίας.

Όσο για την εμπάθεια και το μίσος που εξέφρασε για το συνδικαλιστικό κίνημα ο Αδ. Γεωργιάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε πώς ό,τι πέτυχαν οι εργαζόμενοι το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες, αλλά «εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι ζει ο εργαζόμενος».

Ακόμα σχετικά με την ΕΕ που την υπερασπίζονται όλα τα άλλα κόμματα, ο Θ. Παφίλης διάβασε ευρωπαϊκή οδηγία που αναφέρει ότι ο συνεχόμενος χρόνος εργασίας περιορίζεται σε 13 ώρες και 11 ώρες ανάπαυση. Μάλιστα εξαιρείται το διάλειμμα από τον χρόνο εργασίας και η μετακίνηση συμπεριλαμβάνεται στην περίοδο ανάπαυσης. «Σαν δεν ντρέπεστε», είπα κλείνοντας.

Το ρόλο του υπερασπιστή των εργοδοτών και των απεργοσπαστών ανέλαβε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, ο οποίος στο ίδιο μοτίβο με την κυβέρνηση προσπάθησε να βαφτίσει ως ευεργετικό το νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους, λέγοντας το αμίμητο ότι «ενοχλεί την Αριστερά να ευημερούν οι εργαζόμενοι», την ώρα που οι ίδιοι τους έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, την ανέχεια και την επισφάλεια.

Και σε ρόλο χωροφύλακα είπε ότι «τέλος αυτά που ήξερε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ», φωνάζοντας για το δήθεν δικαίωμα στην εργασία, εννοώντας στην απεργοσπασία. 

 


Πηγή: 902.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου