Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα Στο πλευρό τους το ΚΚΕ




Συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησαν χτες οι πυροσβέστες με τα μπεζ, με το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδας. Κατήγγειλαν ότι κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν συνάντησε την αντιπροσωπεία τους, η οποία συναντήθηκε ωστόσο με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Γ. Πουρναρά.

Με την κινητοποίησή τους, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Στ. Γκατζιούρας, διεκδικούν «δικαίωμα συμμετοχής σε ενδεχόμενη προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς ηλικιακό κριτήριο για τους εποχικούς πυροσβέστες, εκπαίδευση για συνδρομή σε αστικού τύπου συμβάντα, χορήγηση προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας και ιατρική κάλυψη αντίστοιχη με των μόνιμων συναδέλφων» τους. Διεκδικούν επίσης την ανανέωση των συμβάσεων, για την επόμενη πενταετία, όσων εποχικών έχει λήξει η σύμβασή τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους και στα αιτήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών, και ο Μπάμπης Βορτελίνος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σε δήλωσή του ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται «δίπλα στους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι για πολλοστή φορά βρίσκονται στον δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Μόνιμη εργασία και όχι με διακοπές και βέβαια συνθήκες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Το βασικό αίτημα, όπως το ανέφεραν, είναι η μονιμοποίησή τους. Είναι ένα αίτημα που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν το κάνουν αποδεκτό, αλλά τους χρησιμοποιούν μόνο για την αντιπυρική περίοδο και στη συνέχεια τους απολύουν. Το ΚΚΕ κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβρη τροπολογία που προέβλεπε τη μονιμοποίηση όχι μόνο των εποχικών αλλά και των 5ετών και των 7ετών - είναι πολλές οι κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονται σε ομηρία στο Πυροσβεστικό Σώμα - την οποία τροπολογία τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Το ΚΚΕ, σε αυτές τις κινητοποιήσεις και σήμερα αλλά και στο μέλλον, θα βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί διεκδικούν το αυτονόητο, δουλειά και μονιμοποίηση».


Στη συνέχεια οι συμβασιούχοι εποχικοί πυροσβέστες κατέθεσαν τα αιτήματά τους στα κόμματα της Βουλής και παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών. Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες στη Βουλή για να αναδειχθούν τα δικαιώματα των εποχικά εργαζομένων, ενώ ανέφερε ότι έχει καταθέσει και Τροπολογία για τη μονιμοποίησή των εποχικών πυροσβεστών. Δεσμεύτηκε ακόμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει σχετική Ερώτηση με τα ζητήματα και τα αιτήματα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία στη συνάντηση.


Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου