Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Γιατί φτάσαμε αλήθεια ως εδώ;

Γράφει ο Θάνος Βασιλόπουλος


Πόσο επίκαιρο είναι αυτό το ποίημα του Λειβαδίτη. «Σαν σανίδα από θλιβερό ναυάγιο ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος…». Και τι κάνει σήμερα η γηραιά ήπειρος; Κλείνει τα μάτια ή πιο σωστά, επιτρέπει και στηρίζει να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη, από το Ισραήλ.

Άραγε καθίσαμε να σκεφτούμε σοβαρά, γιατί τους επιτρέπουμε να μας μεταχειρίζονται με αυτό το φρικαλέο εγκληματικό τρόπο; Παντού σε όλη την ανθρωπότητα, αλλά κυρίως εδώ στην πατρίδα μας με όλες τις καταστροφές που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία από τις βάρβαρες, αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, μπορεί η ανθρώπινη συνείδηση να αδιαφορεί ή να αποδέχεται, και να δικαιολογεί αυτό το φρικαλέο έγκλημα, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, με το σαθρό επιχείρημα της αυτοάμυνας του κατακτητή; Μπορεί να επικαλείται ο κατακτητής την αυτοάμυνα; Είναι αυτοάμυνα ο βομβαρδισμός νοσοκομείων; Είναι αυτοάμυνα ο βομβαρδισμός σχολείων του ΟΗΕ; Είναι αυτοάμυνα ο βομβαρδισμός εκκλησιών; Είναι αυτοάμυνα ο βομβαρδισμός πολυκατοικιών; Είναι αυτοάμυνα η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ χιλιάδων ΠΑΙΔΙΩΝ; Είναι αυτοάμυνα η εκδικητική στέρηση ρεύματος, νερού, και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εδώ και πολλά χρόνια; Αυτά συνιστούν τον ανθρώπινο πολιτισμό τον 21ο αιώνα; Ή μήπως συνιστούν φασιστική συνείδηση και σκέψη;

Η σκέψη μας, το συναίσθημα μας, η αλληλεγγύη μας και ο αγώνας μας στον κατατρεγμένο λαό και στα παιδάκια της Παλαιστίνης, που βιώνουν καθημερινά, το πόνο την καταστροφή και τον θάνατο που σπέρνει ο δήθεν «πολιτισμός» της βάρβαρης Δύσης, με εκτελεστή το Ισραήλ, και σήμερα 1/11 να ξεκαθαρίζει ρητά και κατηγορηματικά διά στόματος Μπλίνκεν, υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι καμμιά συζήτηση για τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, αλλά και καμμιά σκέψη για την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Συνέχιση δηλαδή του μακελειού και της εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

Στόχος τους ο πλήρης εξοστρακισμός του λαού της Παλαιστίνης από την λωρίδα της Γάζας. Έχει διαρρεύσει σχετικό, επίσημο έγγραφο του Ισραήλ γι’ αυτό με αναφερόμενη εμπλοκή και της Ελλάδας.

Αλληλεγγύη και Λευτεριά στον Λαό της Παλαιστίνης!

Η στάση μας απέναντι στο παραπάνω σύνθημα, αποτελεί και το κριτήριο για το αν είμαστε πράγματι άνθρωποι ή ανθρώπινη ζούγκλα.Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολογος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Πηγή: katiousa.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου