Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ Κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και εκλογές για τον προεδρικό θώκοΕκλογές για τον προεδρικό θώκο, ανακοίνωσε ο Στ. Κασσελάκης μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι», ότι «θα κριθώ στις πρώτες εθνικές εκλογές», και πως προσφεύγει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, «με έναν πλήρη οδικό χάρτη για την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

Στο νέο επεισόδιο του σήριαλ του εκφυλισμού και του κατήφορου που βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως «κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς διαφοροποιήσεις θα φέρουν την ήττα στις εκλογές για να έρθουν ως σωτήρες» και ότι «θέλουν να γίνουν καπετάνιοι στο πλοίο που θα έχουν βυθίσει» λέγοντας πως οι «υπονομευτές του Αλ. Τσίπρα κατέληξαν στα αζήτητα να παρακαλάνε το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει».

Κατά τα άλλα στην υπόλοιπη ομιλία του επιχείρησε να στήσει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ενόψει ευρωεκλογών, περί «προοδευτικών δυνάμεων» απέναντι στην «ακροδεξιά», και τις γνωστές αυταπάτες περί «δημοκρατικής ΕΕ», αναπαράγοντας ταυτόχρονα και όλους τους στόχους της ιμπεριαλιστικής ένωσης για την «αυτονομία» της.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «κρατάει κλειστή την οικονομία προς τους επενδυτές και την εγχώρια υγιή επιχειρηματικότητα», παρουσίασε ως απόδειξη της «έμπρακτης αντιπολίτευσης» την υπερψήφιση με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, και την ανασυγκρότηση του κόμματος ως όρο για να ανανεώσουν την ικανότητα τους στη ρυμούλκηση του λαού στους στόχους του κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook, παρενέβη στις διαδικασίες, προτρέποντας τον Στ. Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση μετά το θέμα εμπιστοσύνης που έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 


Πηγή: 902


Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου