Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Διακαής



Δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα και λιγότερες αργίες ζήτησε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Jumbo», επειδή μόνο έτσι «σεβόμαστε τον καταναλωτή»! 

Η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων, άρα και η περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι διακαής πόθος των μεγαλοαφεντικών, που τον ικανοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, ξηλώνοντας σαν το πουλόβερ την αργία της Κυριακής. 

Πατώντας σ' αυτό το άγριο αντεργατικό πλαίσιο, το επόμενο βήμα οδηγεί σε ανοιχτά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό και σε εκμετάλλευση των εργαζομένων χωρίς «ταβάνι». 

Το γεγονός πάντως ότι οι επιχειρηματίες επικαλούνται το «δικαίωμα» του καταναλωτή να ψωνίζει όποια μέρα της βδομάδας του αρέσει, μας ξεπερνάει... 

Κάποιος να τους πει ότι οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι κι αυτοί «καταναλωτές», ενώ κι από τους άλλους κλάδους οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι σημαίνει για την υγεία, αλλά και για την οικογενειακή και κοινωνική ζωή να δουλεύει κανείς 7 μέρες τη βδομάδα. 


Να σημειώσουμε πάντως ότι τις δηλώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης του «Jumbo» τις έκανε απαντώντας σε ερώτηση υπουργού, στη συνέλευση μετόχων της εταιρείας. Σαν να ήθελε δηλαδή η κυβέρνηση να βάλει τα δικά της λόγια (και σχέδια) στο στόμα της «αγοράς», προετοιμάζοντας το επόμενο μεγάλο χτύπημα στον χρόνο εργασίας και στην αργία της Κυριακής.

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου