Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ανεπανάληπτες στιγμές αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των αγροτών

Ελλάδα


Συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης και στήριξης δέχτηκαν οι αγρότες στο τεράστιο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι εικόνες αυτές έγιναν χαμόγελο ικανοποίησης στα κουρασμένα πρόσωπά τους από την πολύωρη οδήγηση με τρακτέρ.

Πάνω από 300 και 350 χιλιόμετρα οδήγησαν πολλοί αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα. Στη διαδρομή αυτή ζούσαν την κάθε στιγμή, αλλά τις στιγμές μέσα στην Αθήνα δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ.Όταν τα τρακτέρ έμπαιναν στην Αθήνα, οι αγρότες αντάλλασσαν χαιρετισμό με υψωμένες γροθιές με τους οδηγούς των αυτοκινήτων και των φορτηγών που κινούνταν στον δρόμο.
 

«Καλώς ήρθατε» φώναζε κόσμος στην Ομόνοια, όταν την διέσχιζαν τα τρακτέρ. Και όταν γέμισαν το Σύνταγμα, κατακλύστηκαν από κόσμο που ανέβαινε έως και πάνω από τις καμπίνες των τρακτέρ! Κι όσο οι διαδηλωτές αυξάνονταν στο Σύνταγμα, τόσο αυξανόταν και το αγωνιστικό κλίμα.


Εργάτες, αγρότες, φοιτητές έγιναν μια γροθιά και σχημάτισαν ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Από το μεσημέρι και μετά, που άρχισαν να φτάνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, η καρδιά των αγροτών χτύπαγε δυνατά στην πρωτεύουσα.
 

«Στα μπλόκα της αγροτιάς σπάει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» ακούστηκαν από το μεγάφωνο κι έπειτα από αγρότες και εργάτες μπροστά από τη Βουλή.

Με φαγητό υποδέχθηκε τους κουρασμένους και πεινασμένους αγρότες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής που έστησε από νωρίς τον πάγκο, με το πανό να γράφει «Είτε στο χωράφι είτε στο ράφι η ίδια βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια».


Στο Σύνταγμα ήρθαν πολλοί που χρειάστηκε από νέα παιδιά να αφήσουν τα χωριά για μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. «Έπρεπε σήμερα να έρθουμε, με τα τρακτέρ μας μεγάλωσαν οι γονείς μας», μας είπε ο Θωμάς και τα έδειχνε με καμάρι σαν να τα είχε οδηγήσει ο ίδιος.

Πήραν δύναμη για τη συνέχεια


Στο κέντρο της Αθήνας συναντήθηκαν αγρότες από όλη την Ελλάδα. Αγρότες από τη Θεσσαλία συζητούσαν με αγρότες από την Κρήτη για πόσες μέρες είναι στα μπλόκα, για τα ψίχουλα της κυβέρνησης, αλλά και για το πώς ήταν το ταξίδι τους με το καράβι.


Στο Σύνταγμα έσμιξαν οικογένειες αγροτών που ο πατέρας ή ο γιος ήρθε με το τρακτέρ τους και η υπόλοιπη οικογένεια με το λεωφορείο!


Ήρθαν στην Αθήνα με τη δύναμη των μπλόκων για να μείνουν στον τόπο τους και θα φύγουν με ακόμα περισσότερη δύναμη από τη στήριξη που τους έδωσε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Πηγή: 902Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου