Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣΓια ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η μόρφωση των παιδιών μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα από κυβέρνηση, περιφέρεια αλλά και δήμο. Δεν φτάνουν οι ελλιπείς κτιριακές υποδομές , οι ελλείψεις καθηγητών και μεταφοράς, στη λίστα ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη βασικών αγαθών όπως το ρεύμα. Τη Δευτέρα 5/2 στο 2ο - 6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος λόγω χρέους το οποίο υπάρχει από τον Νοέμβριο.

Ένα σχολείο με μικρά παιδιά έμεινε χωρίς ρεύμα ενώ οι γονείς ήδη έχουν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και για τα πιο απλά πράγματα όπως γραφική ύλη, άλλα αναλώσιμα κλπ. Όλες αυτές οι ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτονται με κρατική χρηματοδότηση, έχουν δοθεί σαν αρμοδιότητα στους δήμους μέσω των σχολικών επιτροπών και οι οποίες, ακόμη και με την έκτακτη επιχορήγηση που τους δόθηκε από το κράτος, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Είναι κατάντια εν έτη 2024 να κόβεται σε σχολεία το ρεύμα ενώ η Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται για το ματωμένο πλεόνασμα του Δήμου!

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το 1ο Δημοτικό Αρτέμιδας έχει χρέος στη ΔΕΗ, αλλά υπάρχουν και άλλα σχολεία με αντίστοιχο χρέος σε Αρτέμιδα και Σπάτα, πράγμα που αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Η Ενέργεια και το νερό είναι δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα.


Είναι δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση σε αυτά!

Αντίθετα έχει μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας λαμπρό για τις μεγαλοεπιχειρήσεις και ακριβό για τις λαϊκές οικογένειες.

Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο γεγονός και απαιτούμε να αποπληρωθούν όλα τα χρέη ώστε κανένα σχολείο να μην μείνει ξανά χωρίς ρεύμα. Πηγή: lasyspatart.blogspot.comΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου