Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΤ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ «Ως εδώ» σε ένα κράτος που γεννά εγκλήματα και αφήνει απροστάτευτες τις ευάλωτες γυναίκες«Είμαστε απροστάτευτοι γυναίκες και παιδιά μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά» και «Αυτή η δολοφονία μας γέμισε οργή βάζετε το κέρδος πάνω από τη ζωή»!


Με τέτοια χαρακτηριστικά συνθήματα, δεκάδες νεανικές φωνές μαθητών δόνησαν την ατμόσφαιρα στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων και έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου συγκεντρώθηκαν σήμερα αποτίοντας φόρο τιμής στην άγρια δολοφονημένη Κυριακή. Παράλληλα έβγαλαν κραυγή αγωνίας για κάθε δολοφονημένη και κακοποιημένη γυναίκα, για κάθε παιδί θύμα βίας και εκμετάλλευσης.

Βροντοφώναξαν το «ως εδώ» με τη σαπίλα ενός κράτους κι ενός συστήματος που κάθε μηχανισμός του και κάθε του λειτουργία γεννά εγκλήματα αφήνοντας απροστάτευτους τους ευάλωτους, τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού γιατί κάθε μέτρο προστασίας της ζωής πνίγεται στα νερά του ατομικού δρόμου, της ατομικής ευθύνης.


Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης και μαζί με μαθητές από την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πετρούπολης κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνενώθηκαν με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου που ήδη βρίσκονταν εκεί και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Σε μια συμβολική κίνηση έβαψαν με κόκκινη μπογιά τις παλάμες τους και τις ύψωσαν, ενώ έριξαν και κόκκινη μπογιά στο έδαφος, συμβολίζοντας το αίμα της αδικοχαμένης Κυριακής. Επίσης άφησαν σωρό από λουλούδια και κεριά στον τόπο του εγκλήματος.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν σύσσωμη η συγκέντρωση τραγούδησε στη μνήμη του θύματος τα τραγούδια «Να τρέμει το Κράτος», τα «Τακούνια για καρφιά» και το εμβληματικό «Πώς να σωπάσω», με το οποίο οι μαθητές δήλωσαν ότι και δεν ξέρουν να σωπαίνουν και ξέρουν πώς μπορεί να εκδικηθεί η ομορφιά ποδοπατώντας το τέρας!Στη συνέχεια οι μαθητές επέστρεψαν στην πλατεία όπου εκ μέρους της ΣΕΜ Αγίων Αναργύρων - Καματερού μίλησε η Ειρήνη Τζανακάκη, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αιτήματα στα οποία κατέληξε η Συντονιστική Επιτροπή για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία: «Απαιτούμε να αυστηροποιηθεί το ποινικό πλαίσιο και η ποινική μεταχείρηση των εγκλημάτων βίας κατά των γυναικών σε κάθε μορφή τους.

Διεκδικούμε: Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, συμβουλευτικών κέντρων στελεχωμένων με ειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δημόσιο και δωρεάν δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών με επίκεντρο τη γειτονιά.

Στελέχωση των σχολείων και των πανεπιστημίων με ειδικούς επιστήμονες για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Ολόπλευρη οικονομική, νομική, συμβουλευτική στήριξη των παιδιών των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών με ευθύνη του κράτους".

«Θα συνεχίσουμε για την Κυριακή και κάθε Κυριακή», υπογράμμισε η Ειρήνη Τζανακάκη και τα συνθήματα των μαθητών ακούστηκαν ξανά δυνατά.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 7 Απρίλη στις 17.30 στην πλατεία Αγίων Αναργύρων όπου θα πραγματοποιηθεί δράση της Συντονιστής Επιτροπής. 

Πηγή: 902.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου