Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΕΣΗΕΑ «Ενσωμάτωση» νέων δημοσιογράφων στην προπαγάνδα της ΕΕ

Ελλάδα


Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το λεγόμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων 2024 - 2025, το οποίο διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τη Συμβίωση - Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το InsideStory, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καταγγέλλει το πρόγραμμα και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Στην πρόσκληση συμμετοχής προκειμένου οι νέοι δημοσιογράφοι να μάθουν πώς να συλλέγουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να τις διατυπώνουν με τρόπο που θα φτάνουν όσο πιο μακριά, περιγράφονται και τα εφόδια που θα λάβουν.

Τέτοια είναι: "Να κατανοήσουν τη διαδικασία με την οποία χαράσσονται οι πολιτικές της ΕΕ στα θεσμικά όργανα. Να αποκτήσουν γνώσεις - εργαλεία για να καλύπτουν θέματα της ΕΕ, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Να εξοικειωθούν με τον δημοκρατικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Να μάθουν να αναγνωρίζουν και να καταπολεμούν την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να μάθουν να ερευνούν και να αναλύουν τα θέματα από ευρωπαϊκή και όχι αποκλειστικά ελληνική σκοπιά. Να μάθουν να βλέπουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μέσα στο τοπικό και το τοπικό γίγνεσθαι μέσα στο ευρωπαϊκό. Να δημιουργήσουν δίκτυο φίλων / συνεργατών σε Βρυξέλλες - Στρασβούργο".

Δηλαδή να μαθαίνουν οι νέοι δημοσιογράφοι, από τα πρώτα κιόλας βήματά τους, πώς να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξοικείωση και στην αποδοχή και ενεργητική στήριξη της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, που ενισχύουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιοκτητών τους. Ουσιαστικά εκπαιδεύουν δημοσιογράφους που θα γίνονται αντίπαλοι των συμφερόντων, του δίκιου, των αναγκών των ανθρώπων του μόχθου».

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου