Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Αποτυχία...



Η αποτυχία των ΗΠΑ και του Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον του ΙΡΑΝ είναι δεδομένη, όχι γιατί κέρδισε το ΙΡΑΝ το οποίο προφανώς έχει δεχτεί τεράστια πλήγματα σε επίπεδο υποδομών.

Αλλά γιατί στην πράξη δεν κατάφεραν κανέναν από τους στόχους τους οποίους αρχικά είχαν επικαλεστεί ως αφορμή για την έναρξη αυτού του πολέμου.
 
Το καθεστώς δεν ανατράπηκε, τα στενά του Ορμούζ παραμένουν υπό Ιρανικό έλεγχο και η πολεμική μηχανή του ΙΡΑΝ παραμένει σε ισχύ.

Αυτά που κατάφεραν με την επίθεση τους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ήταν να συσπειρώσουν όπως φαίνεται το λαό του ΙΡΑΝ απέναντι στην δυτική απειλή, να προκαλέσουν το θάνατο χιλιάδων πολιτών, να διαλύσουν πολιτικές υποδομές, να διαταράξουν την παγκόσμια οικονομία και να φτάσουν την ανθρωπότητα στις πύλες του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Παρόλα αυτά κανένας από τους στόχους που είχαν θέσει αρχικά, δεν πραγματοποιήθηκε.
 
Δεν γνωρίζουμε αν είχαν στις ΗΠΑ την αίσθηση ότι η επιχείρηση θα είναι ένας περίπατος όπως στη Βενεζουέλα αλλά στην πραγματικότητα κινδύνεψαν να έχουν μία επανάληψη του Βιετνάμ.
 
Δεν γνωρίζει κανείς αν αυτή η εκεχειρία θα τηρηθεί και αν μετά από αυτή θα επιστρέψουμε σε πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι απειλές του προέδρου Τραμπ για ολοκληρωτικό αφανισμό του ΙΡΑΝ, ήταν στην πράξη ακάλυπτες επιταγές με φαρδιά την υπογραφή του.
Κανένα αεροπλανοφόρο και αόρατο αεροσκάφος, κανένας πύραυλος δεν κατάφερε να πετύχει τους αντικειμενικούς στόχους των ΗΠΑ.
 
Κατάφεραν όμως να σκοτώσουν πολύ αθώο κόσμο και να διαλύσουν σχεδόν την παγκόσμια οικονομία η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει ακόμα κι αν εχθές έπεσαν οι τελευταίες σφαίρες αυτού του πολέμου.

Πηγή:facebook



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου