Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης (Video)


Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν και κρατούνται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, ο Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή ενώ έχει συλληφθεί επίσης ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια και 2 εν ενεργεία αστυνομικοί.

«Ντροπή τους. Ο κόσμος τα βλέπει. Θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή. Είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε ως άλλο κόμμα», δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.



«Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής.


Οι βουλευτές Νίκος Μίχος και Χρήστος Παπάς αναζητούνται από την αστυνομία.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει αλλά δεν τους δέχεται κανείς υπεύθυνος γιατί η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών είναι σε εξέλιξη όπως επίσης δεν έχει επιτραπεί ακόμα η επαφή των συλληφθέντων με τους δικηγόρους τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, στο οποίο διερευνάται και η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται μάλιστα ότι ερευνάται το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Όλοι οι συλληφθέντες ενδέχεται να οδηγηθούν κατ' αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν ακόμα εντάλματα σύλληψης για δεκάδες άλλα στελέχη τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθει τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Πεύκη

Από το ποντίκι