Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

Οικολογία Του Θεόδωρου Σωτηρόπουλου


Κάποιοι άνθρωποι, η τέλος πάντων κάτι που μοιάζει με άνθρωπο, στο όνομα της δήθεν απειλής που δέχονται από τα λιγοστά και σχεδόν ανύπαρκτα άγρια ζώα της χώρας μας, όπως για παράδειγμα η αρκούδα, τα σκοτώνουν όχι για να προστατευτούν όπως προανέφερα, αλλά για να καλύψουν την ακόρεστη τους όρεξη για θάνατο, βγάζοντας ακόμα και φωτογραφίες πάνω από τα άψυχα σώματα των άτυχων φίλων μας, δείχνοντας έτσι τελικά ότι άλλος είναι το άγριο θηρίο.

Καταπατήσαμε τις περιοχές που ζούνε όλα τα άγρια καθώς και τα ήμερα ζώα κάνοντας αυτές τις περιοχές φυτείες και χωράφια για να χορτάσουμε την απύθμενη όρεξη των 6,8 δισεκατομμυρίων στομάτων που ημέρα και νύχτα καταναλώνουν ακατάπαυστα, παράγοντας εκτός από κοπριά και μπόλικα σκουπίδια.

Στερέψαμε πλένοντας τα μεταλλικά μας καμάρια, καθώς και τα άψυχα υλικά μας, όλα τα ποτάμια και τις λίμνες, στερώντας από τα ζώα το ελάχιστο νερό που χρειάζονται για να ζήσουν.

Προσπαθούμε να κάψουμε κάθε καλοκαίρι ότι δένδρο έχει απομείνει στον πλανήτη, για να κάνουμε μετέπειτα αυτές τις περιοχές οικισμούς, πισίνες και οικόπεδα, στερώντας ότι πολυτιμότερο έχουν τα ζώα και οι άνθρωποι, που δεν είναι άλλο από το οξυγόνο.

Στερήσαμε από τα ζώα το δικαίωμα να ζούνε και να γερνάνε όπως αυτά ορίζει ο δικός τους κύκλος επιβίωσης, κάνοντας τους εαυτούς μας θηριοδαμαστές και βασανιστές αυτών.

Και μετά έχουμε το θράσος να μιλάμε για καταπάτηση των δικών μας περιοχών από αυτά, τα οποία δε, δεν γνωρίζουν από σύνορα, τίτλους ιδιοκτησίας, υποθηκοφυλακεία και φράχτες.

Όλα τα φάρμακα που έχουμε προέρχονται από υλικά που προσφέρει η φύση, όλα τα αεροπλάνα που μας κουβαλάνε σε κάθε γωνιά του πλανήτη κατασκευάστηκαν με βάση το σχήμα και την δομή των πουλιών, όλα τα χωράφια μέχρι χθες τα όργωναν άλογα, όλα τα κοπάδια τα φυλάνε σκυλιά, όλα τα αντίδοτα για τα δηλητήρια φτιάχνονται από τα ερπετά, η διασκέδαση των παιδιών γίνεται μέσα σε δασώδη πάρκα, η ζωολογικούς κήπους και άλλα τόσα εκατοντάδες που για να μην σας κουράσω δεν αναφέρω.

Πρέπει τώρα και όχι αύριο να γίνουμε όλοι οικολόγοι, όχι κατά κόμμα, αλλά κατά συνείδηση, διότι ο Δημιουργός μαζί με εμάς έπλασε και τους υπόλοιπους ζωντανούς και μη οργανισμούς, που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε ζώα και φυτά, τα οποία κατοικούν και υπάρχουν επάνω στον πλανήτη όχι από δική μας εξουσία, αλλά από την εξουσία που παρέχεται από αυτόν που ορίζει την ζωή και τον θάνατο.

Ας δείξουμε τελικά, τουλάχιστον σε αυτούς τους κατά τα άλλα ισάξιους συνδιαχειριστές μας, λίγο σεβασμό, στο φινάλε μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου