Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΟΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;;;

Της Ελένης Ζάχαρη


Αν δημοκρατία σημαίνει ΚΑΙ ισηγορία μετά παρρησίας, ζούμε υψηλότατες στιγμές δημοκρατίας και....ανοησίας.... Με πλήρες το δικαίωμα του λόγου, την "ισότητα" αλλά και την ελευθερία δεν μπορείς παρά να μη θαυμάσεις τη δημοκρατική διάθεση του Νεοέλληνα να επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση απόψεων κυρίως διαφορετικών από τις δικές του!

Το εκπληκτικότερο είναι πως κανείς δεν προτίθεται να κάνει διάλογο!

Αντίθετα, κυριαρχούν μονόλογοι με χειροκροτητές κι όταν εμφανιστεί η αντίθετη γνώμη τεκμηριωμένη αρχίζει η υπονόμευση και η ειρωνεία. Η Αθήνα των δημαγωγών και των δημοκολάκων. Δύσκολο κοινό οι Αθηναίοι, οι αυτόχθονες, δυσκολότερο οι επιμειχθέντες..... Μόνο που στη δημοκρατία ακούς και πράγματα επικίνδυνα!

Μα πως αλλιώς θα ήταν δημοκρατία αν δεν επέτρεπε ΚΑΙ στους εχθρούς της να ακούγονται και να την επιβουλεύονται;

Οι μέρες που διάγουμε είναι μέρες προεκλογικού αγώνα τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για την εκπροσώπηση της Χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού είναι στραμμένο με αγωνία σ' ένα κατά βάση Αριστερό Κόμμα στο οποίο και από το οποίο όμως, περιμένει απαντήσεις και λύσεις άμεσες! Για την επόμενη ημέρα!

Χαρακτηριστικότατη αδυναμία όλων των Κομμάτων είναι αυτή....η επόμενη μέρα!

Ταυτίζουν μάλιστα τις επερχόμενες Εκλογές σχεδόν με την ανάδειξη Κυβέρνησης! Μέγα λάθος καθώς στην περιφέρεια τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά! Λάθος επιλογές, γκρίνιες στα Κόμματα, παρερμηνείες του λαού που ποδηγετείται από κάτι όψιμους αγωνιστές με ένα σημαντικό παρελθόν και παρόν.....ΦΒ......Καθισμένα στη γωνιά τους σαν τα γερόντια του Μάπετ Σόου κριτικάρουν τους πάντες!!!!!

Η ερώτηση που θεωρώ καίρια αυτό το διάστημα είναι η εξής: Ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλετε για να είστε απόλυτα ευχαριστημένοι;;;;

Με ποιους ψηφοφόρους, ποιους εκπροσώπους; Νομίζω πως αυτοί που διαμαρτύρονται επιθυμούν μια κλειστή κοινωνία ειδάλλως θα γνώριζαν πως η ανεκτικότητα του διαφορετικού αφορά και τον σύντροφο! Βέβαια κάποιοι εξαντλούν τον προοδευτισμό τους στο να πετούν λάσπες και να κάνουν αισχρούς υπαινιγμούς. Είναι κι αυτό παλαιόθεν αριστερό γνώρισμα. Κατηγορούν άλλους πως βλάπτουν αλλά τη δική τους ευθύνη την αγνοούν. Φαίνεται άρκεσαν κάποια χρόνια μαθητείας κοντά σε φυσιογνωμίες που τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την Αριστερά και τελικά, έστω και πεθαμένοι, συνεχίζουν!!!

Τέλος, για να το πούμε κι αυτό, κάποιοι επιθυμούν έναν ΣΥΡΙΖΑ άνευρο σε ό,τι αφορά στα εθνικά ζητήματα.

Εθνικό ζήτημα είναι, κύριοι, η επιβίωση του λαού κάτω από συνθήκες οικονομικές τραγικές, είναι η διαφύλαξη της εθνικής υπόστασης και η γνώση της ιστορίας. Εάν κάποιοι από εγωκεντρισμό και μόνο σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή που ζούμε, μπορούν να μεταφέρουν το " δώστα όλα" και σε άλλο επίπεδο, έχουν θέμα σοβαρό! Όπως θέμα έχουν όσο κάθονται και παριστάνουν τους Πάπες από καθέδρας και τα θεωρούν όλα λάθος κινήσεις και χαμένες υποθέσεις! Θα φέρετε ευθύνη Κύριοι για τις πληγές που ανοίγετε με τη δημιουργία διαστάσεων και παρερμηνειών και με την προσπάθεια τορπιλισμού των πάντων!!! Δεν σας αρέσει η πολυσυλλεκτικότητα αλλά μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά κι όχι με αποκλείσεις!

Δεν έχει βάλει συρματοπλέγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει να βάλει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου