Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Παραίτηση Σαμαρά: Να φύγει η σαπίλα από τον τόπο

Του Χρήστου Σιούλα


Η Κυριακή των εκλογών πέρασε. Ο αγώνας που δώσαμε όλες αυτές τις μέρες ήταν δύσκολος και ανηφορικός, γιατί ήταν αγώνας για τις ζωές μας, για την Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας.

Τα όπλα μας ήταν όπλα καλών προθέσεων. Η θέλησή μας μεγάλη και δυνατή, τα προβλήματά μας σοβαρά και πολλά. Δεν μας λύγισαν!!!! Δώσαμε τον αγώνα μας και πετύχαμε. Αντιμετωπίσαμε τις αδυναμίες μας, τις διαφορές μας, τους εσωτερικούς μας προβληματισμούς και καταφέραμε με το αποτέλεσμα να δώσουμε ανάσα ζωής στον πληγωμένο μας λαό. Ελπίδα στα παιδιά μας, προοπτική στον αγώνα μας.

Η ριζοσπαστική Αριστερά είναι πλέον πρώτο κόμμα στον τόπο μας και αυτό είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός που δεν αλλάζει, όσο και να σκούζουν οι Κασσάνδρες για το αντίθετο.

Αυτοί που είχαμε απέναντί μας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατηθούν στις καρέκλες τους, να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο που τους ανέθεσαν. Έβαλαν στο τραπέζι τα πάντα. προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον λαό μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέφτες της ενημέρωσης. Άλλαξαν διαφορετικές προβιές και μάσκες. χωρίς να καταφέρουν όμως να ξεγελάσουν την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Έκοψαν σε κομμάτια τα σαπισμένα τους κορμιά και τα πούλησαν στην αγορά για φρέσκα.

Τους έδωσαν ονόματα διάφορα, βουνά, λαγκάδια και ποτάμια, ελιές, πορτοκαλιές και νερατζούλες. Προσπάθησαν να μην μοιάζουν καν με πολιτικά κόμματα, να μην φαίνεται η εξάρτησή τους από το παλιό και το σάπιο. Οι εν πολλές αμαρτίες περιπεσσούσες προσπάθησαν ως άλλες αγνές Μαγδαληνές να ξεπλύνουν τις ανομίες τους σε κολυμβήθρες του Σιλωάμ που έφτιαξαν και χρηματοδότησαν.

Αυτόν τον στόχο έβαλαν, αυτόν μόνο μπορούσαν να βάλουν, να ανακόψουν όσο μπορούσαν την δυναμική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέρει τα κατάφεραν, τα κούφια λόγια τους βρήκαν αρκετούς ακροατές, κατάφεραν να περισώσουν την πλήρη τους κατάρρευση, αλλά όχι και την ήττα τους.

Το μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών βγήκε ηχηρό και πέραν πάσης αμφιβολίας.

Όσο και να συναθροίζουν τα διάφορα άσχετα μεταξύ τους ποσοστά, με όποιους τρόπους και να ερμηνεύουν το αποτέλεσμα, η ουσία δεν αλλάζει το μήνυμα παραμένει, δεν μπορεί να είναι διαφορετικό. και το μήνυμα δεν απευθύνετε μόνο στην συγκυβέρνηση της τρόικας αλλά και στα άλλα μικρότερα κόμματα της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά.

Είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να κάνει σήμερα κάτι. Να μας βγάλει από τον εφιάλτη που ζούμε. Να μας δώσει πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια και μια προοπτική για το μέλλον μας.

Όσο και να τα μαγειρεύουν με όποιον τρόπο και να τα δουν, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έπεσε 7 μονάδες κάτω από το εκλογικό της ποσοστό. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι ένας κυβερνητικός τους εταίρος όπως η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη. Δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι αν δεν ήταν Ευρωεκλογές και χαλαρή προς μικρότερα κόμματα ψήφος η Δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα ήταν υπερδιπλάσια.

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι κυβερνούν με μειοψηφία, ότι δεν νομιμοποιούνται να ψηφίζουν την καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της.

Αντί ο Σαμαράς να ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ΕΣΠΑ και τα ξεροκόμματα που πρόκειται να πετάξει στους εξαθλιωμένους και φτωχοποιημένους Έλληνες, που ο ίδιος και η πολιτικές του δημιούργησαν. Ας κάνει κάτι άλλο, ας κάνει το μοναδικό πράγμα που μπορεί ο ίδιος, να προσφέρει στον Ελληνικό λαό, σήμερα...

Να πάει στο προεδρικό μέγαρο και να δώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου