Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Αφήστε τις σκούπες κάτω σήμερα

Εκλογές

Μήνυμα της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα για την Πρωτομαγιά


Εσείς, που καθαρίζετε κάθε μέρα τις σκάλες και τις αποβάθρες των Μετρό, εσείς που, αόρατες κι αόρατοι, σαρώνετε τη σκόνη και τη βρομιά από τα γραφεία , εσείς που κάνετε ανθρώπινους τους χώρους δουλειάς εκατομμυρίων ανθρώπων, εσείς που καθαρίζετε τα νοικοκυριά των Ευρωπαίων, τα υπουργικά γραφεία, τα πολυσύχναστα κτίρια των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, τα αστραφτερά  μέγαρα των πολυεθνικών, τις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια των πόλεων…

Εσείς!

Αφήστε τις σκούπες κάτω!.

Για μια μέρα, αφήστε τις σφουγγαρίστρες, τους κουβάδες και τα πανιά σας. Για μια μέρα, αφήστε τη σκόνη του δρόμου να καθίσει πάνω στις γυαλιστερές επιφάνειες των γραφείων, αφήστε τη γύρη και την ανάσα της άνοιξης να μπει στις αίθουσες συνεδριάσεων. Αυτή η μέρα είναι δική σας. Μοιραστείτε την μ’ όλους τους αόρατους κι αόρατες του κόσμου.

Αφήστε τις σκούπες κάτω.

Πείτε:

«Δείτε μας! Έχουμε σάρκα, οστά, έχουμε και φωνή».


Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γυναίκα, μετανάστρια και μάνα μονογονικής οικογένειας υπήρξε μία εργαζόμενη που δεν έσκυψε μοιρολατρικά πάνω στο σφουγγαρόπανό της. Που δεν συνδικαλίστηκε εκ του ασφαλούς. Γι΄αυτό και κατέβαλε ακριβότατο τίμημα.

Η εκλογή της στην Ευρωβουλή θα είναι μία ικανοποίηση. Στο πρόσωπό της θα υπάρξει μία ελάχιστη δικαίωση όλων των αφανών που έλαβαν αντί ύδατος, όξος  χολή και βιτριόλι.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν έχει την δυνατότητα λαμπερής προεκλογικής καμπάνιας. Τα προβλήματα της υγείας της είναι ακόμα πολλά. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης αφορούν ακόμα και την φωνή της.

Της έκαψαν την σάρκα και την φωνή αλλά δεν έκαμψαν το φρόνημά της.

Αυτήν την φωνή ήθελαν να φιμώσουν.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί λοιπόν να την στείλουμε στην Ευρωβουλή. Να δούν οι τάχα μου πολιτισμένοι Ευρωπαίοι στο προσωπό της, τι σημαίνει ρατσισμός, ξενοφοβία και ανασφάλιστη εργασία.

Αλλά να δούν και τι σημαίνει αγωνιστικότητα και αγάπη για την ζωή και τον άνθρωπο.

Η σελίδα υποστηρικτών της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο face book έγινε για αυτόν τον λόγο. Σας καλούμε όλους να την επισκεφτείτε και να γίνετε μέλη της πατώντας το μου αρέσει, επάνω αριστερά.

Ελάτε να την ανεβάσουμε λοιπόν. Να γίνουμε όλοι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας. Να στηρίξουμε μια πολύ καλή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινουβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου