Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τσίτσιδη πλέον η συγκυβέρνηση!

Του Στέφανου Πρίντσιου


Υπήρχε εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες τριπλές εκλογές που θα οδηγούσε τη Δευτέρα στην ανατροπή και στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή στην αναγκαστική προσφυγή σε κάλπες εθνικών εκλογών;

Η λογική θεώρηση του παραπάνω ερωτήματος απαντάει καταφατικά.

Ναι, αυτό συμβαίνει στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αν οι κυβερνήσεις δεν μετατρέπονται σε κατεστημένο! Θεσμικά βέβαια κάτι τέτοιο δεν γίνεται αυτομάτως. Το γεγονός όμως μιας γενικής κατακραυγής οδηγεί αναπόφευκτα προς αυτή την δημοκρατική εξέλιξη.

Γιαυτό και το εκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!

Δικαιολογούν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα παραίτηση της συγκυβέρνησης και προσφυγή σε κάλπες εθνικών εκλογών; Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα του εκλογικού σώματος προς αυτή την κατεύθυνση; Η απάντηση είναι διφορούμενη! Ναι μεν αλλά!

Η απόφαση εναπόκειται στη δημοκρατική ευαισθησία των συγκυβερνούντων. Απλά η καθαρή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά σήμερα πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό, βάζει στο περιθώριο τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, ξεδοντιάζει πολιτικά τις μειοψηφούσες πλέον ηγεσίες των Σαμαροβενιζέλων, τις εκθέτει στη συνείδηση του πολίτη, απογυμνώνει τα επιχειρήματά τους για αποδοχή από το λαό του κυβερνητικού προγράμματος και της επίτευξης των στόχων του.

Αυτό λέει βέβαια η λογική! Κυριαρχεί όμως η λογική στην πολιτική σκηνή της χώρας μας;

Κυριαρχεί η λογική στον καθημερινό εμπαιγμό του μέσου κοινού πολίτη από τα φρικωδώς προπαγανδιστικά κυρίαρχα τηλεοπτικά μέσα της λαμογιάς και των εργολαβικών συμφερόντων; Κυριαρχεί η λογική στην πλύση εγκεφάλου του μέσου κοινού πολίτη από τις δημοσκοπικές εταιρείες με τις κατευθυνόμενες επί μήνες μαϊμού προβλέψεις που όλες ανακάλυψαν την Αμερική και την ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την παραμονή των εκλογών, κατασκευάζοντας κόμματα από το πουθενά (ΠΟΤΑΜΙ) με διψήφια εκλογικά αποτελέσματα;

Δεν είναι λογικό αφού όλοι συγκρίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών με αυτά των εθνικών του Ιουνίου του 2012, να αποδεχτούμε το απλό επιχείρημα, της παραπομπής δηλαδή σε βουλευτικές έδρες για να φανερωθούν τα συγκρινόμενα εκλογικά αποτελέσματα; Συγκρινόμενα λοιπόν τα δύο εκλογικά αποτελέσματα δίνουν στην συγκυβέρνηση (Ν.Δ. + ΕΛΙΑ) από τις 162 έδρες των εκλογών του 2012, μόλις 94 στις πρόσφατες εκλογές του 2014 και στο ΣΥΡΙΖΑ τις 71 τις ανεβάζουν στις 130!

Ποιος λοιπόν είναι ο χαμένος και ποιος ο κερδισμένος των εκλογών;

Με ποιο άραγε αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση θα παραδέχονταν την δυσαρμονία μεταξύ της βούλησης του λαϊκού σώματος και των πολιτικών συσχετισμών; Που βρίσκεται ο παραλογισμός στις δηλώσεις του Τσίπρα; "Δεν είναι μόνο η μεγάλη, καθαρή, σημαντική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες, αλλά και ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012".

"Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές με βάση τον τωρινό εκλογικό νόμο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωναν 94 από 162 βουλευτές που έχουν σήμερα και αυτό συνιστά πολύ μεγάλη δυσαρμονία, μεταξύ της βούλησης του λαϊκού σώματος και των πολιτικών συσχετισμών" ανέφερε. Και όταν καταγράφεται τέτοια δυσαρμονία, υπογράμμισε, κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύσουν τη χώρα, ούτε μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τότε, είπε, απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο.» Όταν η επιβίωση της συγκυβέρνησης στηρίζεται αποκλειστικά στο ψέμα, στη διαστρέβλωση, στη συκοφαντία και στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα μέσω των φιλικών της μονοπωλιακών μέσων ενημέρωσης, τότε ακόμα και αν η διαφορά αντί του 4% κατέληγε σε διψήφιο αριθμό, πάλι δεν θα έβρισκε η συγκυβέρνηση λογικά επιχειρήματα για να το αντιμετωπίσει;

Πάλι δεν θα αναδείκνυε την υπεροχή της στις Περιφερειακές εκλογές αγνοώντας την μεγαλύτερη της χώρας, την Αττική, όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάλι δεν θα αγνοούσε ότι για πρώτη φορά μεταπολιτικά η Ν.Δ. δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει τη δημαρχία στην Αθήνα; Η γύμνια τους όμως αποκαλύφτηκε!

Τώρα πλέον παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους όπως όλα τα στιγματισμένα καθεστώτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου