Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας έγινε πρόεδρος Δεκαπενταμελούς

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 


Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρόεδρος δεκαπενταμελούς, του δεκαπενταμελούς Υπουργικού Συμβουλίου. Δεκαπενταμελές θα είναι το Υπουργικό, θα συμπεριλαμβάνει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο, τους δέκα υπουργούς και τους υπουργούς Επικρατείας. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βγάλει ανακοίνωση η Ν.Δ. και να πει, σας τα λέγαμε εμείς, γατάκια συριζαίοι, μόνο για πρόεδρος δεκαπενταμελούς κάνει ο πρόεδρός σας.

Είναι ικανοί για όλα οι νεοδημοκράτες. Εδώ έβγαλαν ανακοίνωση για το καταφανώς σατιρικό δημοσίευμα του Moufanet, που έλεγε τα κάτωθι: «Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη Ελλάς Ευγνωμονούσα μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης. Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό των νομισμάτων που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!».

Το διάβασαν στη Ν.Δ. και απάντησαν ως εξής: «Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στον δημόσιο βίο». Εδώ που τα λέμε, έχουν και τα δίκια τους εκεί στην Ν.Δ. Το κείμενο το υπέγραφε ο Νίκος Ζαχαριάδης, το είδαν οι δεξιοί και φρούμαξαν, θα σηκωθούν οι κομμουνιστές από τους τάφους και θα μας πάρουν φαλάγγι με τα κονσερβοκούτια.

Τις ανακοινώσεις τις έβγαλε ο καινούργιος εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, που μέσα σε δύο ημέρες κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Αποδείχθηκε χειρότερος της Σπυράκη, που ήταν χειρότερη από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που ήταν χειρότερη από τον Γιάννη Μιχελάκη, που έφεγγε και έπλεκε η κόρη το μαντήλι. Η μόνη που βρίσκεται πέραν πάσης συγκρίσεως είναι η τέως κυβερνητική εκπρόσωπος της καρδιάς μας, η Σοφία Βούλτεψη. Κι αν θέλει κάποιος να βρει κάτι που συμβολίζει την αλλαγή φάσης, τη χαώδη διαφορά ήθους και αισθητικής, τούτο είναι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου: Η παλαιά κυβέρνηση είχε εκπρόσωπο τη Βούλτεψη, η καινούργια έχει εκπρόσωπο τον Γαβριήλ Σακελαρίδη.

Δεν είναι μόνο ο Σακελαρίδης που αντικατέστησε τη Βούλτεψη στην εκπροσώπηση. Είναι και ο Μπαλτάς που αντικατέστησε τον Λοβέρδο στην Παιδεία, ο Ξυδάκης που αντικατέστησε τον Τασούλα στον Πολιτισμό, ο Πανούσης που αντικατέστησε τον Κικίλια στην Προστασία του Πολίτη, ο Παρασκευόπουλος που αντικατέστησε τον Αθανασίου στη Δικαιοσύνη, ο Ξανθός που αντικατέστησε τον Βορίδη στην Υγεία, για να μην πάω στα βαριά χαρτοφυλάκια, της Οικονομίας, της Εργασίας, των Εξωτερικών.

Ξέρω, ξέρω, στην Αριστερά η συλλογικότητα προηγείται των προσώπων. Όντως. Μόνο που η συλλογικότητα είναι άθροισμα προσώπων, πρόσωπα καθαρά, φωτεινά, ευδιάκριτα, αλλιώς καταντάει μάζα άμορφη, άβουλη και επικίνδυνη.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου