Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Φαίνεται ότι οι λέξεις δεν έχουν την ίδια σημασία για όλους τους ανθρώπους. Η λέξη Αλληλεγγύη Solidarity, για εμάς σημαίνει την συμπαράσταση, αλληλοβοήθεια και την στήριξη, με όλα τα δυνατά μέσα, όχι την φιλανθρωπία, σε δοκιμαζόμενους χωρίς δική τους υπαιτιότητα συνανθρώπους, που τους έχουν στερήσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι αλληλέγγυοι προσφέρουν, σύμφωνα με τον δικό μας ορισμό, υπηρεσίες και υλικά αγαθά, χωρίς ανταποδοτικότητα, άμεση ή έμμεση και χωρίς μελλοντικά ωφελήματα για τον εαυτό τους, με καθαρή και αναμφισβήτητη πρόθεση, την εκπλήρωση βασικού πολιτικού καθήκοντος.

Η Κυρία Μέρκελ φαίνεται ότι όταν μιλάει για αλληλεγγύη, άλλα εννοεί. Στην χώρα που πάντα ήθελαν οι εκάστοτε προστάτες, να την καθοδηγούν και να την επιτηρούν, δεν τους καλοφαίνεται, που ο λαός της, αποφάσισε και δικαιολογημένα, να έχει την δική του φωνή, τις δικές του προτεραιότητες.

Τι είδους αλληλεγγύη έδειξε για την χώρα μας η δεξιοκρατούμενη Ε.Ε.;

Την παραγωγική βιομηχανική, ναυπηγοεπισκευαστική και αγροτική ερήμωση;

Την εισαγόμενη διαφθορά, για πώληση διαφόρων προϊόντων και οπλικών συστημάτων; Γιατί η διαφθορά δεν περιλαμβάνει μόνο Ελληνικά ονόματα. Δεν απλώσανε το χέρι οι Έλληνες μεγαλοπαράγοντες και το έβαλαν μόνοι τους, στην τσέπη των μεγάλων εταιρειών της Ευρώπης, εν αγνοία των «έντιμων» αλλοδαπής προέλευσης επιχειρηματιών.

Την καταστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δια της μεθόδου των χρηματιστηρίων και των ομολόγων, που κούρεψαν άγρια; Οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, που να την δανείζουν, εκ προθέσεως, χωρίς να έχει δική της παραγωγή πλούτου, είναι λογικό να χρεοκοπήσει.

Ποια ακριβώς αλληλεγγύη επέδειξαν οι κατ’ όνομα «εταίροι» μας.

Να ελαχιστοποιούν συνεχώς την παραγωγική βάση της χώρας

Nα αυξάνουν συνεχώς το ποσό του χρέους, δια της μεθόδου της μεταχρονολόγησης των δανειακών υποχρεώσεων. Ονομάζουν αλληλεγγύη και success story, την δημιουργία τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης με εκατομμύρια ανέργους, άστεγους, ανασφάλιστους, χωρίς κανένα εισόδημα και επιβολή τεράστιας φορολογίας σε ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Μήπως οι λεγόμενοι δανειστές έχουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης; Άλλωστε, όταν γίνονται χρηματοπιστωτικά παιχνίδια, ενδέχεται και κάποιοι να χάσουν.

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι.

Μέρκελ για Ελλάδα: Η αληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου