Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αγώνες Πείνας

by To Skouliki Tom


Σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας έλαβε χώρα η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την πρόθεση της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, αφού πρώτα κάνει κωλοτούμπα και τη ρίξει στο γκρεμό.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας τη σκληρή μάχη που έδωσε η Κυβέρνηση προκειμένου ο ελληνικός λαός να γυρίσει επιτυχώς τα ρολόγια του μια ώρα μπροστά την Κυριακή που μας πέρασε, ενώ δε δίστασε να παραδεχτεί ότι η απραξία της Κυβέρνησης οφείλεται στην καμπυλότητα του χωροχρόνου όπου δεν ισχύουν τα αξιώματα της Βαρουφάκειας Γεωμετρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είχε πολύ συγκεκριμένους λόγους που συγκάλεσε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αλλά δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για να μην χαλάσει τη δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη που έχει μαγέψει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν του επιτρέπει να μας κάνει όλους σαπούνια.

Την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε εκείνη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ύφος μαγκιάς-κλανιάς είπε ότι είναι της ευθείας της αντρικής σχολής αλλά τα βράδια κάνει πιάτσα στη Συγγρού, γιατί η Νέα Δημοκρατία τον έχει βγάλει στο κλαρί και χρεώνει 5 ευρώ το σπέσιαλ.

Το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την οργή της Terminator της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που το βρήκε σεξιστικό, ενώ από κάτω ακουγόταν η τσιρίδα του Άδωνι Γεωργιάδη που προσπαθούσε να πουλήσει το πακέτο με τους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς στον Γιάννη Βρούτση.

Αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου – που αναγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ -, ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου, ώστε να τους έστελνε όλους στο Ειδικό Δικαστήριο και να αθωώνονταν πανηγυρικά.

Με κάθε πρόταση που ολοκλήρωνε ο Αντώνης Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 1% στις δημοσκοπήσεις, ενώ αν συνεχίσει να λέει τις μαλακίες που του γράφει ο Μουρούτης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνάει για τα επόμενα 100 χρόνια.

Αφού ήπιε όσο καλαματιανό τού είχε απομείνει, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε από το βήμα της Βουλής για ορδές μεταναστών που έχουν καταλάβει τις πόλεις και για κουκουλοφόρους που καίνε τα πάντα, ώστε να μην έχει τί να πει ο Νίκος Μιχαλολιάκος που ακολουθούσε, οπότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγλειψε πατόκορφα τον ΣΥΡΙΖΑ μπας και γλιτώσει τα ισόβια.

Μετά τη ναζιστική κουράδα, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Μπόμπολα Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το κριθαράκι με πορσίνι που έχει φάει στην Καρύτση μπορεί να συγκριθεί μόνο με την τάρτα με επικάλυψη από τραγανό κράμπλ βρώμης και αρωματικών μπαχαρικών που έχει δοκιμάσει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν στην τουαλέτα και μύριζε τη χρησιμοποιημένη σερβιέτα της Αντιγόνης Λυμπεράκη.

Εν τω μεταξύ, στα έδρανα του ΚΚΕ, οι βουλευτές είχαν απλώσει τσόχα και στοιχημάτιζαν στο πόκερ ποια ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα από τη δεκαετία του ’90 θα εκφωνήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά τελικά αυτός έκανε την έκπληξη και διάβασε αποσπάσματα από το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο.

Τελευταίος και καταϊδρωμένος μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πολιτική φαιδρότητα, οπότε ο σουρεαλισμός αποσύρθηκε στην έρημο του Σινά και κάθισε πάνω σε ένα παλούκι αναλογιζόμενος πώς ξεπεράστηκε έτσι.

Ο δεύτερος γύρος των ομιλιών συνεχίστηκε σε ακόμα καλύτερο κλίμα εθνικής ενότητας με τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρεί γιατί είχε κάτι ραντεβού στην Τρούμπα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε να εξηγεί τη σχιζοφρένεια που βασανίζει τους συριζαίους, οι οποίοι αναρτούν φωτογραφίες του Μπελογιάννη στο εκτελεστικό απόσπασμα και στα καπάκια μας υπενθυμίζουν ότι ο λαός δε ψήφισε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε γενικές γραμμές, η χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης αλλά μας έκανε όλους να γελάσουμε με την ψυχή μας κι εμένα να δέσω στο κείμενο που μόλις διαβάσετε ατάκες που έγραψαν καλοί φίλοι και εχθροί στα social media – εντάξει, οι περισσότερες ήταν δικές μου.

Αλέξη, περάσαμε υπέροχα. Να το ξανακάνουμε.

(Ανήθικο δίδαγμα: Η απόλυτη ξεφτίλα της χώρας φαίνεται από το γεγονός ότι πολλοί αποθέωσαν την ομιλία ενός παντελώς διεφθαρμένου προσώπου, ενός ανθρώπου που εκφράζει το μέτωπο της Λογικής και της Ευθύνης αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάζει, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Σπύρος Δερβενιώτης, έντονες ομοιότητες με τους Ρωμαίους συγκλητικούς της ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: παρηκμασμένος και τέρμα διεφθαρμένος, αναμένει έμφοβος αλλά και με λίγο δέος τους Βαρβάρους να μπουκάρουν. Μιλάμε φυσικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.)

H φωτογραφία είναι της SOOC Images.

The Three Mooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου