Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τα ''αντριλίκια'' Σαμαρά, προπέτασμα καπνού για το συνεργάτη του στη λίστα Λαγκάρντ (Video)

Μπρέγιαννη Κατερίνα



«Μόνος του θύμωσε ο κ. Σαμαράς, γιατί έπρεπε να θυμώσει» δήλωσε στο Mega, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο αποδόμησης του διαλόγου στο οποίο επιδίδεται ο κ. Σαμαράς, εντός του Κοινοβουλίου είναι μια στρατηγική που ακολουθεί η Ν.Δ. από τότε που ανέλαβε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Για την επίδειξη αντρισμού στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά, ότι «Δεν επιτρέπεται από πρώην πρωθυπουργό να μιλάει για «αντριλίκια» μέσα στη Βουλή και ταυτόχρονα να στηρίζει το στενό του συνεργάτη που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ ενώ παράλληλα επιτίθεται κατά υπουργού της κυβέρνησης και κατά της προέδρου της Βουλής» για να πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης δια των εκπροσώπων της.

Ότι πρόκειται περί τακτικής της Ν.Δ. επιβεβαιώνεται και από την απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Αδ. Γεωργιάδη όπου εξηγώντας τα αντριλίκια μίλησε για ευθύτητα του λόγου. Ας του εξηγήσει κάποιος ότι αυτό ακριβώς είναι σεξιστικό, γιατί προφανώς είναι ένας όρος που δεν κατανοεί η αξιωματική αντιπολίτευση εύκολα, η ταύτιση δηλαδή ενός θετικού χαρακτηρισμού στη συγκεκριμένη περίπτωση της ευθύτητας του λόγου, ως αποκλειστικό προνόμιο της αντρικού φύλου.
Η "αντρική σχολή" Σαμαρά και η "λογοκρισία"!


Χαρακτηριστική η απάντηση χθες στη Βουλή του κ. Σαμαρά που σε υψηλούς τόνους απειλούσε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και μεταξύ άλλων είπε «Λογοκρισία εις βάρος της παράταξης δεν δεχόμαστε» αυτή ήταν η απάντηση όταν η πρόεδρος της Βουλής προασπιζόμενη ζητήματα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είπε ότι δεν είναι αποδεκτές σεξιστικές και ρατσιστικές αναφορές εντός της Βουλής. Ο κ. Σαμαράς αυτό το θεωρεί λογοκρισία!

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τα «αντριλίκια» ή αλλιώς την «ευθύτητα του λόγου» ως αποκλειστικό αντρικό χαρακτηριστικό επικαλέστηκε για να καλύψει τον στενό του συνεργάτη τον οποίο περίπου την ίδια ώρα, καλούσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας εξαιτίας της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ, μετά το δημοσίευμα της La Stampa. Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γαληνός Μπρης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά την κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, για το ποσό των 5.397.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα, από τα «κουδούνια» που χτύπαγε η πρόεδρος ενοχλήθηκε ο κ. Σαμαράς, παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται αυτόματα με τη λήξη του χρόνου! Πόσο μάλλον όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλούσε ήδη πάνω από 26 λεπτά χρόνο δηλαδή, κατά πολύ πέραν του Κανονισμού που προέβλεπε μόλις ένα 5λεπτο και κατά πολύ πέραν του χρόνου που είχε ο πρωθυπουργός!
"Βουλευτή" έκαναν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο στη Ν.Δ.


Μπορεί η Ν.Δ. να θέλει να θεωρεί «βουλευτή» τον αν. υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλο, όπως φώναζαν χθες από τα έδρανα της Βουλής, για να μην του δοθεί ο λόγος, αλλά δεν είναι και με βάση τον Κανονισμό δικαιούταν να απαντήσει.

Στο σχέδιο αποδόμησης του διαλόγου στη Βουλή συνεπίκουρος στάθηκε και ο Ευαγ. Βενιζέλος μεμφόμενος διαρκώς με τη σειρά του, τη Ζ. Κωνσταντοπούλου επί της διαδικασίας. Ούτε βέβαια άκουσαν την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση που έδωσε τα εύσημα στην πρόεδρο της Βουλής.

Το κλίμα έντασης συνεχίστηκε και δια μέσου των καναλιών, σήμερα το πρωί, όπου τόσο ο Αδ. Γεωργιάδης στο Mega επιτέθηκε σφόδρα κατά του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής τόσο και ο Γερ. Γιακουμάτος από τον ΑΝΤ1 που προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής μετά το Πάσχα για να πει μετά ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη.


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου