Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ψευτόπαπας - Φθιώτιδος Νικόλαος: «Οι ψευτοκουλτουριάρηδες μας κοιμίζουν με την αντιρατσιστική καραμέλα»

Κοινωνία


Από αιχμές κατά των μεταναστών συνοδεύτηκε η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στον «ισχυρό αντίπαλο του Χριστιανισμού» το Ισλάμ, ο μητροπολίτης έκανε λόγο για εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα, κινδυνολογώντας πως «όταν ανάψει και εδώ η φωτιά, ίσως να είναι αργά για τη λήψη μέτρων».

«Με την αντιρατσιστική καραμέλα μας κοιμίζουν οι ψευτοκουλτουριάρηδες και θα ξυπνήσουμε όταν ανάψουν οι φωτιές της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, ο Φθιώτιδας Νικόλαος ανέφερε πως «Παρά τα προεκλογικώς εξαγγελλόμενα και παρά τη διακηρυγμένη θέση του κυβερνώντος κόμματος, οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας δεν έχουν διαταραχθεί, παραμένουν σχέσεις συναλληλίας, όπως ήταν και με τη σημερινή αντιπολίτευση, όταν κυβερνούσε».

Γεγονός που αποδίδει «στη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος».

«Γεγονός είναι, όμως, ότι οι εκκλησιαστικοί είναι σε αναμονή, διότι δεν πείθονται ότι οι σκληροί της κυβέρνησης θα επαναπαυθούν στην παρούσα κατάσταση. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο χωρισμός έχει αρχίσει πριν από πολλά έτη και συντελείται διακριτικά με τη σύμφωνη γνώμη σε πολλά θέματα και της διοικούσης Εκκλησίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον όρκο, είπε πως «η Αγία Γραφή ρητώς τον απαγορεύει στις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν απαγορεύει τον όρκο, που δίδεται ενώπιον των Αρχών και ίων εξουσιών προς πίστωση της αληθείας και διαβεβαίωση των αρχών».

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου