Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Θεοδωράκης: Θα στηρίξω κυβέρνηση Τσίπρα εάν...


Η ΣΦΗΚΑ: Μάθανε πως γαμιόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι!

Την πρόθεσή του να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση αν η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ απειληθεί και κυρίως «αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης» δημοσιοποιεί για πρώτη φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» «υπενθυμίζει» μέσω στον πρωθυπουργό τη δέσμευσή του οι επόμενες εκλογές να γίνουν με απλή αναλογική. Το «Ποτάμι» θα στηρίξει μια άλλη κυβέρνηση «αν ο κ. Αλ. Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης, χωρίς ιδεοληψίες και προτάξει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας».

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνει την απάντηση αυτή που έχει προφανή πολιτική σημασία, αν η επιζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «ακροδεξιό σκοταδιστή».

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δηλώνει επίσης πρόθυμος να μεταβεί μαζί με τον κ. Αλ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου το «Ποτάμι» να βοηθήσει την κυβέρνηση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, αλλά και απευθύνει μια προειδοποίηση στον πρωθυπουργό. «Αν επιλέξει να πάει σε εκλογές, αυτές πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική», τονίζει και υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος, προκαλώντας τον, έτσι, να φανεί συνεπής σε μια έστω προεκλογική υπόσχεσή του…

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλογίζει στην κυβέρνηση «Ανικανότητα, προχειρότητα μαζί με ιδεοληψίες. Το πιο εκρηκτικό μείγμα. Να μην ξέρεις τι να κάνεις και να είσαι και βέβαιος για την αξία των σκουριασμένων απόψεών σου. Ειλικρινά, υπάρχουν στιγμές που αναζητάμε στη Βουλή αφορμή να τους υποστηρίξουμε και δεν μπορούμε να βρούμε» καιπροσθέτει πως το Ποτάμι θέλει να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

«θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι μέχρι τέλους. Είναι μια νέα κυβέρνηση, λέμε, «δεν μπορεί, κάτι καινούργιο θα φέρνει». Ψάχνουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα που να αξίζει υποστήριξης» επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφορικά με τα σενάρια περί διάλυσης του Ποταμιού έως τις επόμενες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντάει:

«Ακούστε: το «Ποτάμι» αυξάνει συνεχώς την επιρροή του. Ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ότι συγκρουόμαστε με συμφέροντα και συντεχνίες, ότι παλεύουμε για μια δυνατή πατρίδα. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα, στις εκλογές θα κατεβούμε ως «Ποτάμι». Ούτε ως «Ρυάκι» ούτε ως «Χαράκωμα» ούτε ως «Μέτωπο».

Σε ότι αφορά δε στη συνεργασία του με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, όπως εξάλλου τον έχει «συμβουλεύσει» και ο Α. Τσίπρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει:

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να μου δίνει συμβουλές με ποιους θα συνομιλώ και με ποιους όχι. Όταν έχεις επιλέξει για το υπουργείο Αμύνης της χώρας σου έναν ακροδεξιό σκοταδιστή, δεν μπορείς να λες στους άλλους με ποιους να συνομιλούν. Ας κοιτάξει, λοιπόν, τις δικές του παρέες ο κ. Τσίπρας και ας μην αγωνιά για τις δικές μου. Εγώ ξέρω να προστατεύω τον εαυτό μου».

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου