Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η Θεωρία των Δύο Άκρων του ΜΚΛ

by To Skouliki Tom



Στα κάγκελα έχει βγει το Μέτωπο Κοινής Λογικής της χώρας, εξαιτίας της δίωξης του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ που δικάζεται στο Ρέθυμνο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Προφανώς και είναι απαράδεκτο να διώκεται κάποιος για τις απόψεις του - όσο για τον πούτσο και να είναι αυτές - αλλά το πρόβλημα των φιλελέδων δεν είναι αυτό.

Το πρόβλημά τους είναι ότι συμφωνούν με αυτές τις απόψεις που λένε ότι στη Μάχη της Κρήτης οι μακελάρηδες ήταν οι Κρητικοί αγρότες που λιάνιζαν τους ανυπεράσπιστους Ναζί αλεξιπτωτιστές-τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονταν το νησί για να χαρούν τις χρυσαφένιες παραλίες και να διδάξουν χιτλερικό διαφωτισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το φιλελευθεράτο σε ποικιλία ιστορικών ζητημάτων, όπως η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας των Ταγμάτων Ασφαλείας επί Κατοχής προς αντιμετώπιση των κομμουνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ - άσχετο αν στο ΕΑΜ δεν είχαν προσχωρήσει μόνο κομμουνιστές -, σύμφωνα με την αφήγηση των Μαραντζίδη και Καλύβα που τους έχουν εικόνα πάνω από το κρεβάτι τους.

Πάλι καλά που βρέθηκαν κι αυτοί οι ευρωπαϊστές Γερμανοί να συγκροτήσουν τα Τάγματα Ασφαλείας και σήμερα είμαστε Μονακό, αλλιώς ποιος ξέρει τι θεοκρατία τύπου Ιράν θα είχαμε καταλήξει.

Για το εγχώριο Κέντρο τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν άκρα και είναι πάντα δύο. Εξίσου επικίνδυνα.

Από τη μία οι Ναζί και το Ισλαμικό Κράτος και από την άλλη οι αιμοβόροι Κρητικοί, οι ΕΑΜβούλγαροι, οι μούτζες στις πλατείες, οι αναρχικοί που φοράνε Nike και οι μοχθηροί πρόσφυγες.

Για τους φιλελέδες τα δύο άκρα είναι ένα και το αυτό - φασισμός, σκοταδισμός κτλ. - αλλά με μία μικρή διευκρίνιση. Το πρώτο δε θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το δεύτερο.

Η βαρβαρότητα των Κρητικών απέναντι στον κατακτητή είναι που προκάλεσε τα αντίποινα των Ναζί, η δίψα για εξουσία των ΕΑΜιτών είναι που οδήγησε στον Εμφύλιο, οι αντιμνημονιακές μούτζες στις πλατείες είναι που δολοφόνησαν τον Φύσσα, οι αναρχικοί που καίνε φορώντας Nike αγορασμένα με τα λεφτά του μπαμπά είναι που εμποδίζουν την ορθή εφαρμογή του σωτήριου μνημονίου και οι πρόσφυγες που υποθάλπτουν τζιχαντιστές είναι που κάνουν πλάτες στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Μέτωπο της Κοινής Λογικής δεν ασχολείται με ασήμαντα θέματα όπως οι συνθήκες κράτησης στο Κολαστήριο του Κορυδαλλού και η απεργία πείνας των κρατουμένων - τι είναι 40 άτομα τη στιγμή που 10 εκατομμύρια κινδυνεύουν από σοβιετοποίηση -, ούτε με τους πρόσφυγες που έχουν στοιβαχτεί στην Ειδομένη.

Το φλέγον ζήτημα είναι να ανοίξουν οι σιδηροδρομικές γραμμές για να περάσουν τα τρένα με τα κοντέινερ της Hewlett Packard, αφού έρχονται γιορτές και η αγορά κινδυνεύει να στεγνώσει από είδη πρώτης ανάγκης, όπως εκτυπωτές, σκάνερ και λάπτοπ.

Για αυτούς πάνω από όλα είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα κι αν η χώρα δεν μπήκε ποτέ ουσιαστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον επιδεικνύουν και για τη διατήρηση των κεκτημένων της ΕΕ, οπότε είναι πολύ φυσικό οι πρόσφυγες να εργάζονται αμισθί για τη φινλανδική κυβέρνηση, όπως άλλωστε συνέβαινε κάποτε και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με μοναδικό αλλά ανεκτίμητο αντάλλαγμα, τον εξευρωπαϊσμό τους.

Αυτή η επανάσταση των φιλελέδων - 1.000 άτομα όλα κι όλα - θα πολεμάει για πάντα τους σκοταδιστές που αδιαφορούν για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, με ό,τι όπλο έχει στη διάθεσή της.

Διανοούμενους από το Lidl, ξεπεσμένους πολιτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρωτεύουσας, σάιτ με ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά, βιβλιοπωλεία ελεύθερης ζώνης, ακτιβισμούς σε σκάλες και παγκάκια, χορηγούμενους ιντερνετικούς σταθμούς, πάλαι ποτέ σοβαρές εφημερίδες αλλά κυρίως το διαδίκτυο.

Εκεί βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο.

Εκεί, βέβαια, βρισκόμαστε κι εμείς.

Και, αποδεδειγμένα, κατέχουμε το άθλημα καλύτερα.

(Ανήθικο δίδαγμα: Η Θεωρία των Δύο Άκρων ή αλλιώς το Φαινόμενο της Πεταλούδας - η απόφασh του Γρηγορόπουλου να πάει βραδιάτικα στα Εξάρχεια και το μπουκάλι που πέταξε τον σκότωσαν - έχει γίνει τόσο κτήμα των φιλελέδων του ΜΚΛ που την θεωρούν παιδί τους. Την ταϊζουν και την εξασκούν σε καθημερινή φάση, με ασήμαντες αφορμές, μην τυχόν και πεθάνει. Γιατί μετά δε θα έχουν τίποτα. Τι θα τους έχει απομείνει εκτός από τους τόνους λάσπης που πετάνε; Θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στην πνευματική και ψυχική ανυπαρξία τους. Ό,τι πιο ακραίο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο προέρχεται από το φερόμενο ως Κέντρο. Απαξιώστε τους.)

Θεωρία των Μουτζών στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου