Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Έρευνα - Άσκηση στα Χορικά της αρχαίας τραγωδίας με τον Λουκά Θάνο

Εκδηλώσεις


Ανοιχτή πρόσκληση του Κέντρου Μελέτης Χορού «Ι & Ρ Ντάνκαν» για την παρακολούθηση της έρευνας - άσκησης του Λουκά Θάνου στα «Χορικά της Αρχαίας Τραγωδίας».

Από τις 31 Ιανουαρίου 2016, ο συνθέτης και ερευνητής της σύγχρονης χορογραφίας Λουκάς Θάνος, ξεκινά μια έρευνα - άσκηση στα Χορικά της αρχαίας τραγωδίας, στην οποία θα λάβουν μέρος ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές.

Η έρευνα θα ξεκινήσει από τα "Χορικά", την πρώτη μορφή έντεχνης ποίησης, τον ρυθμό ο οποίος, λειτουργώντας σαν κρουστό, κινεί τον άνθρωπο να χορέψει.

Κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιχειρηθεί η αναβίωση του οράματος της Ισιδώρας Ντάνκαν, η οποία επέλεξε αυτόν τον χώρο για να χτίσει τον «Ναό» του χορού της, ανατρέχοντας στο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα – την αφορμή και αιτία της τέχνης και της φιλοσοφίας της – και ξεκινώντας από την ποίηση του πρώτου μεγάλου δραματουργού, του Αισχύλου.

Η έρευνα - άσκηση είναι ανοιχτή στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ενημερώσει τη Γραμματεία του Κέντρου στα τηλ. 210-7621234 & 210-7621164, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ σε τακτά διαστήματα θα γίνεται παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό. Με την ολοκλήρωση της έρευνας θα πραγματοποιηθεί παράσταση το καλοκαίρι του 2016 στο Θέατρο Βράχων.


dimosbyrona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου