Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα προσκαλεί το ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα

Πιτσιρίκος


Μετά από πρόταση της Γερμανίας και της Τουρκίας -που αποδέχτηκε αναγκαστικά και η Ελλάδα, αν και δεν είχε ιδέα-, το ΝΑΤΟ έρχεται στο Αιγαίο για να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας και η χώρα να βρεθεί εκτός Σένγκεν.

Η γνώμη της Ελλάδας για αυτά τα θέματα δεν μετράει, γιατί τα προτεκτοράτα δεν έχουν δική τους πολιτική.

Αλλά μάλλον η Ελλάδα θα την πληρώσει πολύ άσχημα.

Η κάθοδος του ΝΑΤΟ -των ΗΠΑ δηλαδή- στο Αιγαίο βάζει τη χώρα μας σε πολεμική κατάσταση, ενώ «προσκαλεί» και το ISIS να χτυπήσει την Ελλάδα.

Τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα μας -μετά την χρεοκοπία του 2010 και την επιβολή των Μνημονίων- είναι γνωστά αλλά σε αυτά μάλλον θα προστεθούν και μεγαλύτερα προβλήματα.

Η ιδέα της Άνγκελα Μέρκελ, πριν από μερικούς μήνες, να πει πως η Γερμανία θα φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία έμοιαζε ανθρωπιστική αλλά τώρα αποδεικνύεται πως δεν ήταν και τόσο ανθρωπιστική.

Την Ελλάδα δεν την ρωτάει κανείς -η Γερμανία και η Τουρκία αποφασίζουν για την Ελλάδα-, αφού φτάσαμε στο απίστευτο σημείο γελοιότητας και εξευτελισμού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος να αφιερώνει την απόφαση του ΝΑΤΟ για περιπολία νατοϊκών σκαφών στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Όταν φέρνεις το ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίο -ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία-, πιθανολογώ πως το ISIS θα το θεωρήσει εχθρική κίνηση και θα επιδιώξει ένα χτύπημα στην Ελλάδα· η Ρωσία -εμπλέκεται στον πόλεμο της Συρίας- είναι ακόμα πιο βέβαιο πως θα το θεωρήσει εχθρική κίνηση.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για την χώρα και για τον ελληνικό τουρισμό, την τελευταία ελπίδα εσόδων για την διαλυμένη Ελλάδα αλλά και την τελευταία ελπίδα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να παραμείνουν στη χώρα τους και να μην μεταναστεύσουν.

Αν τα σύνορα της Ελλάδας κλείσουν, είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θα πλημμυρίσει από πρόσφυγες που θα θέλουν να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν θα μπορούν.

Παράλληλα, σε αυτή την περίπτωση, είναι βέβαιο πως τα Hot Spots θα μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για τις τοπικές κοινωνίες.

Αν είναι αλήθεια τα στοιχεία που διάβασα αυτές τις ημέρες, η μείωση των τουριστικών κρατήσεων για την Κω φτάνει το 40%, ενώ η Κως -εξαιτίας της άφιξης χιλιάδων προσφύγων αλλά και των πνιγμών- είχε μικρή πτώση και πέρσι, που ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε μεγάλη άνοδο· άνοδο στις αφίξεις τουλάχιστον.

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση αυτό, αφού θεωρώ απόλυτα λογικό να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν διακοπές με την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή τους αγαπημένους τους σε νησιά με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου πνίγονται άνθρωποι καθημερινά και επί χρόνια. Δεν είναι ακριβώς αυτό που έχει κάποιος στο μυαλό του, όταν σκέφτεται τις διακοπές του. (Εγώ, πάντως, θα πάω στην Κω αυτό το καλοκαίρι.)

Θεωρώ πως οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστια λάθη και συνεχίζουν να τα κάνουν, αφού επιμένουν ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του και να μην ενδιαφέρονται για την χώρα μας που διαλύεται και απειλείται με εθνική καταστροφή.

Κύριο μέλημά μας θα έπρεπε να είναι να πάρουμε πίσω την χώρα μας και να υπάρξει Δικαιοσύνη και Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει δημοψηφίσματα για όλα τα θέματα εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξέρω πως δεν έχουν καμία σημασία αυτά που γράφω και πως δεν πρόκειται να αλλάξουν απολύτως τίποτα αλλά τα γράφω για προσωπική εκτόνωση. Ευχαριστώ.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου