Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ρατσιστική αστυνομική βία σε παιδάκια Ρομά

Κώστας Ζαφειρόπουλος


Σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας σε δεκάχρονα παιδάκια Ρομά συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι.

Τα δύο μικρά αγόρια με καταγωγή από τη Ρουμανία, πρώτα οδηγήθηκαν με περιπολικό στο συγκεκριμένο τμήμα μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι για... εξακρίβωση στοιχείων, από όπου έφυγαν με σοβαρά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να διακομιστούν από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι γνωστά στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, του Θησείου και του Κουκακίου καθώς επαιτούν με ακορντεόν και φλογέρα στην τουριστική αυτή ζώνη της Αθήνας, η οποία έχει «εξευγενιστεί» τα τελευταία χρόνια.

Σε κάποιους φαίνεται ότι η εικόνα των παιδιών Ρομά χαλάει τη μικροαστική ατμόσφαιρα της περιοχής.

Σύμφωνα με μάρτυρες που κατήγγειλαν το περιστατικό (πηγή: provo.gr), «τα παιδιά χτυπήθηκαν με γροθιές και κλοτσιές σε όλο τους το σώμα, με αποτέλεσμα το ένα να τραυματιστεί σοβαρά πάνω από το μάτι με ακατάσχετη αιμορραγία, σε σχεδόν ημιλιπόθυμη κατάσταση και το δεύτερο να έχει μωλωπισμένα μάτια και πόνους στα πλευρά».

Εργαζόμενοι στην περιοχή πήγαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί φέρεται να υποστήριξαν αρχικά ότι τα παιδιά ναι μεν προσήχθησαν, αλλά έφυγαν σώα κι επέστρεψαν ύστερα από λίγα λεπτά ματωμένα και κατηγόρησαν άδικα γι’ αυτό την αστυνομία.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ προηγήθηκε καταγγελία των ανηλίκων και των γονέων τους, οι παραπάνω ισχυρισμοί αποδείχθηκαν ψευδείς.

Ενας 27χρονος αστυνομικός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αρχιφύλακα για σωματικές βλάβες σε βάρος δύο ανήλικων αλλοδαπών, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου