Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Περί τζαμιών και εκκλησιών

Στέργιος Βασιλείου


Και μου λέει η, κατά τα άλλα, πολύ καλή γνώστης της ιστορίας:

Και γιατί παρακαλώ να αφήσουμε να γίνει τζαμί στην Ελλάδα; Αυτοί μας αφήνουν να έχουμε εκεί εκκλησίες;;;

Έμεινα άγαλμα! Πως αντιμετωπίζεις μια ιστοριογράφο της συμφοράς;

1. Πρώτα απ όλα, της λέω, εκεί υπάρχουν και χριστιανοί και εκκλησίες. Αυτούς και αυτές τώρα κυνηγάει ο φασιστογεννημένος και ιμπεριαλιστικά εξοπλισμένος isis και αυτά, μαζί με τη ζωή τους, υπερασπίζουν οι μουσουλμάνοι που τον αντιμετωπίζουν και σκοτώνονται στις μάχες εναντίον του. Το εμπέδωσες ή όχι;;;

2. Μετράμε κάποιες εκατοντάδες νεκρούς στην Ευρώπη αλλά ξεχνάμε σκοπίμως ότι στις μάχες κατά του isis στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και Συρία δεν σκοτώνονται χριστιανοί ανιστόρητη φίλη αλλά κατά δεκάδες χιλιάδες οι μουσουλμάνοι. Αν αυτοί νικηθούν τότε να φοβάσαι διπλά τον isis. Έκφρασε και μια ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους μουσουλμάνους, όμως, που σκοτώνονται για χάρη σου, αφού νομίζεις ότι η οδύνη του κόσμου δεν προέρχεται από τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση και τους πολέμους του, αλλά από τον isis!

3. Όσο για τις εκκλησίες εκεί και τα τζαμιά εδώ, καλύτερα να σκεφτείς ότι οι μουσουλμάνοι διατήρησαν, προστάτευσαν και τίμησαν για 1.000 και πάνω χρόνια πολλές μονές, εκκλησίες αλλά κυρίως τα 4 χριστιανικά πατριαρχία (Αντιόχεια, Αλεξάνδρεια, Ιερουσαλήμ, Οικουμενικό στην Κων/πολη ή επί το ελληνικότερο Ισταμπούλ μιας και ο Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας )! Αυτό επαρκεί για να πας αδιάβαστη με τα εξυπνακίστικά σου. Μάλιστα σε όλα αυτά, μαζί και στην αρχιεπισκοπή Αλβανίας, η Ελλάδα ορίζει, κατά κύριο λόγο, τους πατριάρχες. Βρες μου τώρα πόσα ισότιμα ιδρύματα μουσουλμάνων έχουμε στην Ελλάδα, να σε χαρώ, και σε πόσα ορίζουν οι μουσουλμάνοι τους «πατριάρχες» τους. Μια Μουφτεία έχουμε στη Θράκη για τους Έλληνες μουσουλμάνους και κοντεύετε να τους βγάλετε Τούρκους και να τους χαρίσετε στην Τουρκία! Ούτε τζαμί στην Αθήνα δεν έχουμε όχι μουσουλμανικό «πατριαρχείο»!

4. Προφανώς έχεις ξεχάσει ότι στην ελληνική επικράτεια, οι εκκλησίες που έχουν ηλικία πάνω από 100 χρόνια, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κτισμένες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και η μεγάλη του Γένους Σχολή με εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή έγινε, θα μας τρελάνεις τώρα;;; Ας μη πούμε για μονές, σχολαρχεία και σχολές που ιδρύθηκαν σε αυτή την περίοδο. Πως δηλαδή λες ότι «οι μουσουλμάνοι δεν αφήνουν τίποτα και στην Ελλάδα απαιτούν να έχουν τζαμί»;

5. Στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να τηρούνται αλλά κάρτ και αναλόγως κατά πόσο τα τηρούν άλλες χώρες και τι έθιμα ή εθιμικό δίκαιο έχουν. Ή πιστεύουμε και τηρούμε τα ανθρώπινα και τα (αστικά έστω) δημοκρατικά δικαιώματα ή όχι. Καμία δικαιολογία δεν χωράει για να στερηθούν κάποιοι άνθρωποι δικαιώματα επειδή είναι διαφορετικοί.

Στέργιος Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου